Rona Hartner
Actualitate

Rona Hartner a murit la 50 de ani. / Foto: Facebook

A trăit la maximum, s-a stins cu zâmbetul pe buze. Ultimele clipe din viața Ronei Hartner, povestite de sora ei: "S-a luminat la față"

Moartea Ronei Hartner i-a marcat pe cei dragi, dar și pe fani. În urma artistei a rămas fiica ei de 15 ani, Rita Sumalya, dar și mama și sora actriței. Cele trei au fost alături de Rona în ultimele luni de viață, iar sora ei, Rinda, a și povestit că a fost lângă artistă până când aceasta și-a dat ultima suflare.

Rinda Hartner a povestit, în emisiunea lui Cristi Brancu, despre ultimele clipe ale surorii ei. Artista care a pierdut lupta pentru viață la doar 50 de ani avea mari dureri, începuse de curând un tratament mai agresiv, iar suferința îi mai era alinată doar de calmantele puternice.

„Este foarte greu pentru noi, mai ales pentru mama noastră, care nu acceptă încă faptul că i s-a pierdut unul dintre copii. Eu am avut șansa să fiu în ultimele clipe cu ea, am venit direct din Canada, m-a dus direct la spital, în Franța, și am stat cu ea toată noaptea. Suferința ei era calmată de medicamente, era liniștită. Ieri dimineață după ce au venit asistentele să îi schimbe medicamentele și să vadă dacă e bine, eu m-am dus să iau o cafea, ea știa că sunt acolo și i-am zis: «Așteaptă-mă».  Am stat de vorbă cu ea și la un moment dat am văzut-o că a zâmbit și i s-a luminat fața. Am întrebat-o pe cine vede de se bucură așa, iar în momentul acela a plecat cu zâmbetul pe buze. Rona era foarte credincioasă și cred că și tata era acolo. Dar zâmbetul pe care-l avea era, cred, pentru că l-a văzut pe Iisus. S-a luminat toată la față de toată durerea, suferința, era liniștită și cu zâmbet", a povestit Rinda Hartner despre momentul în care Rona a închis ochii pentru totdeauna.

Citește și: Ultima apariție publică a Ronei Hartner, cu o lună și jumătate înainte să moară. A apărut pe covorul roșu din Nisa cu zâmbetul pe buze

Fiica Ronei Hartner își dorește să rămână în Franța

rona hartner si fiica ei
Rona Hartner și fiica ei, Rita Sumalya / Foto: Facebook

Citește și: Iubirile Ronei Hartner, o cerere în căsătorie la 5 zile de la prima întâlnire, o fiică superbă și zvonurile despre Emil Constantinescu

În primăvară, Rona povestea că a retras-o de la școală pe unica ei fiică, Rita, rodul iubirii cu primul ei soț, Rocco Sedano. În vârstă de 15 ani, Rita Sumalya și-a luat un an sabatic pentru a se concentra pe pasiunile ei: machiajul, actoria, muzica, hairstylingul. Fata a intrat în program de homeschooling, așa cum plănuiește să dea și examenul de Bacalaureat. Datorită acestui lucru, adolescenta a putut fi alături de mama ei în ultimele luni de viață. După ce a aflat diagnosticul de cancer în stadiu terminal, Rona Hartner și-a făcut testamentul și i-a lăsat fiicei ei toată averea

Rinda Hartner a mărturisit că familia îi va fi alături Ritei și o va sprijini să-și îndeplinească toate visurile. 

"Ea, săraca, sigur că este foarte amărâtă. Mama ei era totul pentru ea, Rona a făcut tot ce a făcut pentru fata ei. Acum noi o să stăm cu ea, mai ales după ce o să fie și înmormântarea, atunci vor ieși emoțiile la suprafață. Rămâne în Franța, așa vrea, aici are toți prietenii, s-a născut aici. Noi o să facem tot ce-ar fi făcut Rona pentru fata ei, chiar dacă nimeni nu-i poate înlocui mama. O să ne străduim să-i alinăm cât mai mult pierderea, astfel încât să vadă că nu e copilul nimănui. Tatăl ei a apărut acum ca din fum și vrea el să aibă relații cu fata, dar ea nu prea vrea. Este foarte vulnerabilă acum și e greu să ia decizii, dar noi o să fim lângă ea să o protejăm în acest momente", a mai povestit sora Ronei.

Citește și: A murit Rona Hartner. Actrița avea 50 de ani și fusese diagnosticată cu cancer la plămâni și creier

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Sunt atât de recunoscător tuturor celor care au participat și au organizat acest priveghi noaptea trecută. Biserica era plină de prieteni și muzicieni. Mulțumim tuturor pentru cuvintele și mărturiile frumoase, mulțumim pentru muzica pe care a iubit-o atât de mult, mulțumim că ne-ați ajutat să trecem prin aceste momente onorând viața Ronei", a scris luni, 27 noiembrie, sora ei, pe Facebook.

Rona Hartner va fi înmormântată în București, în 1 decembrie.

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri