simona taranu interviu digisport
Divertisment

Simona Taranu interviu www.peroz.ro

Interviu cu Simona Taranu, prezentatoare Digi Sport: "Cum medicina nu este pentru oricine, asa este si cu televiziunea"

Le aduce zi de zi domnilor cele mai noi stiri din sport, dar are si un public feminin numeros, care ii apreciaza stilul plin de bun gust. Cum a ajuns Simona Taranu una dintre cele mai indragite prezentatoare Digi24 si ce sfat le da domnisoarelor care aspira la o cariera in televiziune? Aflati in interviul acordat exclusiv publicatiei www.peroz.ro.

Ai fi putut prezenta un jurnal de moda sau de beauty, dar ai ales sportul. De unde aceasta pasiune?

Am prezentat doi ani stiri generaliste si am simtit ca nu mi se potriveste neaparat aceasta postura. Sunt un om energic, plin de viata, imi place sa zambesc si sa ii binedispun pe cei din jurul meu. Asa ca am facut un pas firesc catre sport. Si unde puteam sa practic aceasta meserie mai bine, daca nu la Digisport?

4 canale de sport si o redactie formata numai din specialisti. Dar nu ma rezum doar la sport, ma ocup si de o rubrica din cadrul Digimatinal, despre masini. Cred ca se imbina foarte frumos si sunt deschisa si altor proiecte care ma scot din zona de confort.

Ai un sportiv preferat? O personalitate din acest domeniu caruia ti-ar placea sa-i iei un interviu?

Il apreciez foarte mult pe Messi. Ca om, ca fotbalist. Este talent pur si un familist convins. Evident ca mi-as dori sa il interveviez, dar este inca un vis.

simona taranu prezentatoare digi sport

Ai copilarit in Husi. Cat de greu ii este unei fete din provincie sa reuseasca in Bucuresti?

Am copilarit in Piatra Neamt, dar in vacanta de vara mergeam la buncii din partea mamei, la Husi. Sunt doua orase mici, de provincie. Nu este imposibil sa reusesti, mai ales daca ai o familie care te sustine, nu-ti taie aripile si crede impreuna cu tine in visurile tale. Am noroc de o familie care nu mi-a pus piedici si nu m-a redirectionat catre alt drum, m-a sprijinit si moral, si financiar si iata rezultatul.

Este adevarat ca parintii au fost putin cam sceptici la inceput, nu stiau cum voi reusi in acest domeniu insa nu mi-am pierdut niciodata speranta. Bunicul meu avea o vorba : "Dumnezeu lucreaza prin oameni". Si asa a fost. Prin munca si o dorinta imensa de a-mi indeplini visul, am fost omul potrivit la locul potrivit.

Am gasit pe internet anuntul celor de la Digi exact cand isi formau echipa pentru lansarea unui nou post de stiri. Angajarea a venit oarecum firesc, treptat. Am absolvit facultatea de Regie, Film si Televiziune - practic acolo mi-am inceput activitatea, acolo am invatat multe din lucrurile care imi folosesc si astazi.

Multe tinere viseaza sa devina prezentatoare de stiri sportive. Ce sfat le-ai da?

Sa creada in ele, sa se dezvolte profesional in aceasta directie, sa acumuleze cat mai multe informatii. Nimic nu iti pica din cer si chiar daca o iei pe scurtatura, nu poti ramane sus daca nu ai o baza, daca nu transmiti, daca nu te implici, daca nu ai un cuvant de spus.

Cum medicina nu este pentru oricine, asa este si cu televiziunea. Si oricat te-ai inspira de la cei mai buni, e important ca si tu sa te identifici prin ceva, sa iti pui amprenta in orice activitate.

simona taranu digi sport interviu

Meseria mai lasa timp si pentru sotia, fiica, sora sau prietena Simona? Cum reusesti sa imbini viata profesionala cu cea personala?

Pun foarte mult accent pe familie. De acolo imi iau linistea si energia. Familia ma motiveaza si ma sustine. Din fericire fac parte dintr-o echipa care a inteles ca trebuie sa existe viata si dupa serviciu. Sunt un om foarte bine organizat si intregul timp liber il dedic familei. In mare parte sotului, pentru ca sora mea traieste in Franta, familia sotului in Italia, si parintii mei in Piatra Neamt.

Practic suntem singuri in Bucuresti, dar atunci cand suntem vizitati de familie, imi organizez timpul astfel incat sa fiu libera pentru ei. Cat despre timpul nostru ca si cuplu, eu si sotul meu, Florin, suntem cam de aceeasi varsta si ne cunoastem foarte bine. Practic am crescut impreuna si ne este foarte usor sa luam parte la multe activitati comune.

Nu am putut sa nu observam ca porti deseori tinute roz. Ce semnificatie are pentru tine aceasta culoare si cum te face sa te simti?

Prefer un roz pal, in detrimentul celui puternic. Imi place pentru ca evidentiaza feminitatea, delicatetea, gingasia.

simona taranu digi sport interviu pentru peroz.ro



Cum ti-ai caracteriza stilul vestimentar si ce vedeta te inspira la acest capitol?

Aleg tot ceea ce ma ajuta sa exprim feminitate prin toti porii. Nu sunt pe gustul meu tinutele sport, dar nici nu stau pe tocuri de dimineata pana seara. Port tocuri doar la serviciu si la evenimente. Nu stiu daca as putea denumi cumva stilul meu vestimentar. Imbrac ceea ce ma pune in valoare, ceea ce imi evidentiaza ce am mai frumos, ceea ce ma face sa ma simt confortabil, feminina, delicata. Depinde insa de zi si de stare.

Ai marturisit intr-un interviu ca nu ai tinut niciodata un regim alimentar. Care este secretul tau?

Pe langa faptul ca am renuntat la carne de aproape 8 ani, tin cont de cateva reguli simple. Nu ma ridic de la masa cu stomacul plin, ci mananc putin si des. Nu mananc dupa ora 18, iar dulciurile si fructele le mananc doar in prima parte a zilei. Am renuntat de multi ani la alimentele prajite si la sucuri acidulate. Cand nu pot respecta aceste reguli, am grija ca a doua zi sa mananc ceva usor.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri