teodora safta jurnalul de stiinte interviu
Divertisment

Interviu cu prezentatoarea emisiunii "Jurnalul de stiinte", Teodora Safta

Interviu cu Teodora Safta, prezentatoarea emisiunii "Jurnalul de stiinte": "Mi-as dori sa fac mai mult sport"

Datorita ei, cele mai complicate informatii din lumea stiintei par foarte simple. De ce? Pentru ca sunt explicate corect si pe intelesul tuturor. Teodora Safta le da saptamanal intalnire telespectatorilor Digi24 la "Jurnalul de stiinte" si le aduce cele mai noi stiri de robotica, medicina si astronomie.

Ce face Teodora cand se sting luminile reflectoarelor si termina munca din redactie si de pe teren? Pe drum ar lua-o daca nu ar mai lucra in televiziune? Am provocat-o sa ne raspunda la cateva intrebari despre pasiunile, aspiratiile si dorintele ei, iar rezultatul il puteti citi mai jos:

Lumea stiintei este o parte importanta din viata ta. Ai vreo amintire din copilarie care sa-ti fi indicat ca erai pasionata de atunci de ea? Poate un joc anume sau anumite experimente facute la scoala?

Jocul dezvolta creativitatea si gandirea, nu? Cred ca toata lumea stie de "de-a v-ati ascunselea". La Targu Jiu, acolo unde am crescut, se numea altfel: "pitulusul" (dupa verbul "a se pitula" care inseamna "a se ascunde"). Imi placea ca faceam o munca de detectiv. La scoala, din pacate, nu am prea facut experimente.

teodora safta prezentatoare digi24

Ai marturisit la un moment dat ca ti-ai dorit intotdeauna sa devii procuror. De ce te atragea aceasta cariera si cum ai ajuns jurnalist?

Inca mai cred ca este cea mai frumoasa meserie, daca si numai daca se face asa cum trebuie. Procurorii cauta adevarul, o trasatura specifica si jurnalistilor adevarati. Cand eram mica, citeam ziarele pe care le cumpara tatal meu, in special rubricile in care se vorbea de solutionarea unui dosar. Si aveam caiete "studentesti" in care incercam sa reproduc astfel de scene. Asa mi-am dat seama ca, de fapt, imi place mai mult sa scriu.

Daca ai putea, cu ce femeie de stiinta celebra in intreaga lume ti-ar placea sa iei cina?

Anne McClain, astronaut NASA care nu are nici 40 de ani si la baza este pilot de incercare. Dar mi-ar placea foarte mult sa o intalnesc si pe Daniela Rus. Este romanca si conduce Laboratorul de Inteligenta Artificiala al MIT (CSAIL).

Exista vreo personalitate marcanta in lumea stiintei caruia ti-ar placea sa iei un interviu? Elon Musk, Tu Youyou, Jeff Bezos?

Elon Musk, fara dubii.

Ce iti place sa faci in timpul liber, cand nu filmezi pentru "Jurnalul de Stiinte"?

Nu prea mai exista timp liber. Daca nu e vorba de o escapada in afara Bucurestiului, atunci prefer un film bun si cateva articole de stiinta. Mi-as dori sa fac mai mult sport.

teodora safta prezentatoare jurnalul de stiinte

Ce carte si ce film crezi ca ar trebui sa vada orice femeie pana la varsta de 30 de ani?

Ar fi multe... Cred ca "Marele Gatsby" si "Pe Aripile Vantului".

Daca s-ar termina maine toata nebunia cu televiziunea, ce ar face Teodora Safta? Incotro ar lua-o, care fi urmatoarea oprire profesionala pentru ea?

Spre Internet. Acolo este viitorul.

Nu in ultimul rand, nu pot sa nu te intreb, cu ce asociezi tu culoarea roz?

Inocenta. Si flamingo :)

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri