printesa madeleine a suediei
Divertisment

Printesa Madeleine a Suediei are 36 de ani, este mama a trei copii si este extrem de iubita in America, nu doar in tara sa natala. Nu de multe ori ea a fost catalogata de presa drept o "Printesa atipica" pentru ca se comporta ca o persoana normala, nu ca una cu "sange albastru”.

Madeleine a Suediei, printesa care se comporta ca o persoana normala. Tot ce trebuie sa stii despre ea

Printesa Madeleine a Suediei are 36 de ani, este mama a trei copii si este extrem de iubita in America, nu doar in tara sa natala. Nu de multe ori ea a fost catalogata de presa drept o "Printesa atipica" pentru ca se comporta ca o persoana normala, nu ca una cu "sange albastru”.

Iata ce trebuie sa stii despre fiica cea mica a regelui Carl al XVI al Suediei:

Este a saptea pe linia de succesiune la tron

Lucy Worsley Investighează este un documentar despre cele mai dramatice capitole ale istoriei britanice. Pe DIGI Wolrd și DIGI Online, azi de la 20:00.

Printesa Madeleine Therese Amelie Josephine, Ducesa de Halsingland si Gastrikland, este fiica regelui Carl al XVI-lea Gustaf si a reginei Silvia. Madeleine s-a nascut pe data de 10 iunie 1982 si este cel mai mic copil al cuplului regal.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Al patrulea nume al sau, Josephine, este dat in onoarea strabunicei sale, Josephine de Leuchtenberg, regina a Suediei si a Norvegiei, fiica lui Eugène de Beauharnais, fiul imparatesei Joséphine de Beauharnais cu primul ei sot.

Printesa Madeleine s-a nascut la Palatul Drottningholm si a fost botezata la 31 august 1982.

Este altruista si se implica in actiuni filantropice

O cauza apropiata inimii lui Madeleine este sprijinirea copiilor aflati in nevoie. Alaturi de Fundatia World Childhood, fondata de mama sa, Printesa depune eforturi pentru a preveni traficul de fiinte umane si exploatarea sexuala a fetelor tinere.

In 2015, a inceput campania #EyesWideOpen pentru a creste gradul de constientizare cu privire la abuzul sexual asupra copiilor.

A rupt o logodna

Printesa Madeleine a rupt anterior o relatie amoroasa, dupa ce logodnicul sau, Jonas Bergstrom, a fost protagonistul unui scandal de infidelitate. Potrivit presei mondene, Bergstrom ar fi fost "intim" cu o studenta norvegiana. Inainte de a anunta sfarsitul relatiei lor, regina Silvia, mama Printesei, a declarat ca nunta va fi amanata.

"Dupa ce au cantarit indelung, Printesa Madeleine si domnul Jonas Bergstrom au luat decizia de a merge pe cai diferite", afirma Casa Regala intr-o declaratie.

Madeleine s-a mutat in New York la scurt timp dupa aceea, unde si-a intalnit viitorul sot.

S-a casatorit cu Christopher O’Neill in 2013

Sotul Printesei Madeleine, consilierul financiar Christopher O'Neil, s-a nascut in Londra si are dubla cetatenie: americana si britanica.

Zvonurile despre relatia lor au inceput in 2011, cand cei doi au fost filmati in New York, iar videoclipul a devenit viral in Suedia.

Madeleine si Christopher s-au logodit in 2012 si un an mai tarziu s-au cununat in Capela Regala, la Palatul Regal din Stockholm. O'Neill a dorit sa ramana fara titlu regal deoarece acest lucru ar fi implicat renuntarea la pasaportul sau american si obtinerea cetateniei suedeze.

Decizia sa, dar si faptul ca nu si-a indeplinit anumite angajamente regale, a atras critici, insa el s-a aparat declarand ca slujba sa este prea solicitanta pentru a participa la toate evenimentele monarhiei.

"Trebuie sa ma ocup de familia mea si sa pun mancare pe masa. Am propria afacere si muncesc din greu pentru asta si, uneori, o intalnire de afaceri se suprapune cu un angajament regal. Acesti clienti nu stiu cine sunt, nu planifica intrevederile din timp", a declarat el pentru Expressen.

Are trei copii

Madeleine si O'Neill au trei copii: Printesa Leonore, Printul Nicolas si Printesa Adrienne. In ciuda statutului ei regal, Printe Madeleine insista ca este o "mama normala".

"Ne trezim si pregatim micul dejun, iar acesta ajunge peste tot. Apoi iesim in parc si ne dam in leagan, incercam sa facem o multime de activitati pentru ca micuta Leonore are o multime de energie, asa ca trebuie sa o tinem stimulata si ocupata. Sotului meu Chris chiar ii plac serile, cand e timpul pentru baie si toata rutina de a-i adormi", a spus ea pentru People, potrivit Harper's Bazzar.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri