printesa madeleine a suediei
Divertisment

Printesa Madeleine a Suediei are 36 de ani, este mama a trei copii si este extrem de iubita in America, nu doar in tara sa natala. Nu de multe ori ea a fost catalogata de presa drept o "Printesa atipica" pentru ca se comporta ca o persoana normala, nu ca una cu "sange albastru”.

Madeleine a Suediei, printesa care se comporta ca o persoana normala. Tot ce trebuie sa stii despre ea

Printesa Madeleine a Suediei are 36 de ani, este mama a trei copii si este extrem de iubita in America, nu doar in tara sa natala. Nu de multe ori ea a fost catalogata de presa drept o "Printesa atipica" pentru ca se comporta ca o persoana normala, nu ca una cu "sange albastru”.

Iata ce trebuie sa stii despre fiica cea mica a regelui Carl al XVI al Suediei:

Este a saptea pe linia de succesiune la tron

Printesa Madeleine Therese Amelie Josephine, Ducesa de Halsingland si Gastrikland, este fiica regelui Carl al XVI-lea Gustaf si a reginei Silvia. Madeleine s-a nascut pe data de 10 iunie 1982 si este cel mai mic copil al cuplului regal.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Al patrulea nume al sau, Josephine, este dat in onoarea strabunicei sale, Josephine de Leuchtenberg, regina a Suediei si a Norvegiei, fiica lui Eugène de Beauharnais, fiul imparatesei Joséphine de Beauharnais cu primul ei sot.

Printesa Madeleine s-a nascut la Palatul Drottningholm si a fost botezata la 31 august 1982.

Este altruista si se implica in actiuni filantropice

O cauza apropiata inimii lui Madeleine este sprijinirea copiilor aflati in nevoie. Alaturi de Fundatia World Childhood, fondata de mama sa, Printesa depune eforturi pentru a preveni traficul de fiinte umane si exploatarea sexuala a fetelor tinere.

In 2015, a inceput campania #EyesWideOpen pentru a creste gradul de constientizare cu privire la abuzul sexual asupra copiilor.

A rupt o logodna

Printesa Madeleine a rupt anterior o relatie amoroasa, dupa ce logodnicul sau, Jonas Bergstrom, a fost protagonistul unui scandal de infidelitate. Potrivit presei mondene, Bergstrom ar fi fost "intim" cu o studenta norvegiana. Inainte de a anunta sfarsitul relatiei lor, regina Silvia, mama Printesei, a declarat ca nunta va fi amanata.

"Dupa ce au cantarit indelung, Printesa Madeleine si domnul Jonas Bergstrom au luat decizia de a merge pe cai diferite", afirma Casa Regala intr-o declaratie.

Madeleine s-a mutat in New York la scurt timp dupa aceea, unde si-a intalnit viitorul sot.

S-a casatorit cu Christopher O’Neill in 2013

Sotul Printesei Madeleine, consilierul financiar Christopher O'Neil, s-a nascut in Londra si are dubla cetatenie: americana si britanica.

Zvonurile despre relatia lor au inceput in 2011, cand cei doi au fost filmati in New York, iar videoclipul a devenit viral in Suedia.

Madeleine si Christopher s-au logodit in 2012 si un an mai tarziu s-au cununat in Capela Regala, la Palatul Regal din Stockholm. O'Neill a dorit sa ramana fara titlu regal deoarece acest lucru ar fi implicat renuntarea la pasaportul sau american si obtinerea cetateniei suedeze.

Decizia sa, dar si faptul ca nu si-a indeplinit anumite angajamente regale, a atras critici, insa el s-a aparat declarand ca slujba sa este prea solicitanta pentru a participa la toate evenimentele monarhiei.

"Trebuie sa ma ocup de familia mea si sa pun mancare pe masa. Am propria afacere si muncesc din greu pentru asta si, uneori, o intalnire de afaceri se suprapune cu un angajament regal. Acesti clienti nu stiu cine sunt, nu planifica intrevederile din timp", a declarat el pentru Expressen.

Are trei copii

Madeleine si O'Neill au trei copii: Printesa Leonore, Printul Nicolas si Printesa Adrienne. In ciuda statutului ei regal, Printe Madeleine insista ca este o "mama normala".

"Ne trezim si pregatim micul dejun, iar acesta ajunge peste tot. Apoi iesim in parc si ne dam in leagan, incercam sa facem o multime de activitati pentru ca micuta Leonore are o multime de energie, asa ca trebuie sa o tinem stimulata si ocupata. Sotului meu Chris chiar ii plac serile, cand e timpul pentru baie si toata rutina de a-i adormi", a spus ea pentru People, potrivit Harper's Bazzar.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?