Princess Anne’s take on the monarchy under King Charles while interviewed on Canadian TV.
Divertisment

Prințesa Anne. Profimedia

Momentul când unica fiica a reginei Elisabeta a fost amenințată cu arma. Reacția prințesei Anne i-a surprins pe toți: „A fost fraier” 

Prințesa Anne, singura fiică a regretatei regine Elisabeta a II-a, a moștenit atitudinea și inteligența mamei sale și a demonstrat în nenumărate rânduri că este o femeie puternică și demnă de respect. Discretă din fire, prințesa a încercat să stea departe de orice împrejurare care i-ar putea afecta siguranța sau imaginea. Cu toate acestea, a existat un moment terifiant în viața ei, care ar fi putut duce la o tragedie. 

În anul 1974, prințesa Anne și primul ei soț, căpitanul Mark Phillips, au fost amenințați cu arma de către un bărbat care încerca să o răpească pe fiica reginei și să ceară o răscumpărare. Sora mai mică a Regelui Charles și soțul ei se întorceau la Palatul Buckingham, după ce luaseră parte la un eveniment. În acel moment, mașina a fost oprit de un bărbat înarmat care a pus ochii pe prințesă, care atunci avea doar 23 de ani. Acesta i-a cerut fiicei reginei să coboare din mașină și să plece cu el, dorindu-și să ceară o răscumpărare de două milioane de lire sterline de la mama sa. 

Citește și: Ce crede prinţesa Anne despre domnia fratelui ei, regele Charles al III-lea: Nu prea ştiu ce altceva am putea face

Deși era un moment crucial, Anne, directă din fire, a refuzat să meargă cu bărbatul înarmat, numindu-l „fraier” că s-a gândit să recurgă la acest gest în apropierea Palatului Buckingham, care este împânzit de gărzi regale. Atacatorul s-a enervat și a încercat să intre în mașina lui Anne, moment în care ofițerul Jim Beaton s-a năpustit asupra lui în încercarea de o proteja pe prințesă și a fost la un pas să fie ucis după ce bărbatul l-a împușcat în mână și în abdomen. Când i s-a cerut să lase arma joc, atacatorul a amenințat că o va împușca pe Anne, moment în care gărzile au ajuns la fața locului și au reușit să-l captureze pe bărbat. 

Citește și: Prinţesa Anne, cel mai harnic membru al familiei regale britanice. Fiica regretatului monarh ocupă prima poziție în clasament

Prințesa Anne a rămas calmă pe tot parcursul incidentului, devenind furioasă doar în momentul când rochia ei a fost distrusă în timpul altercației. „Am deschis ușa și am avut un fel de discuție despre unde vom merge. A spus că trebuie să merg cu el și i-am spus că nu vreau să merg foarte mult. Am fost extrem de politicoasă cu el, pentru că am crezut că ar fi o prostie să îi vorbesc urât în acel moment. Am avut o discuție destul de discretă despre faptul că nu aveam de gând să merg nicăieri și cel mai bine ar fi dacă ar pleca și am uita toți de asta. La un moment dat a devenit mai dur, iar când a împușcat polițistul am reușit să închidem ușa. În acel moment mi-am rupt rochia și atunci m-am enervat. El a deschis ușa, m-a prins de braț și a tras. Îi tot repetam să plece și să nu fie prost. A fost fraier să facă acest lucru la câțiva metri de Buckingham, a povestit prințesa Anne la scurt timp după incident. 

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri