Prințesa Diana la Met Gala în 1996/ Foto: Captură video TikTok
Divertisment

Prințesa Diana la Met Gala în 1996/ Foto: Captură video TikTok

Motivul din spatele ținutei purtate de prințesa Diana la Met Gala în 1996: „Se simțea eliberată”

Prințesa Diana a rămas în istoria modei cu apariția sa îndrăzneață și memorabilă la Met Gala din 1996, purtând o rochie Dior de 10.000 de lire sterline care a făcut furori. Apariția a fost marcată de un motiv emoționant care a stat în spatele alegerii sale vestimentare.

În decembrie 1996, prințesa Diana a participat pentru prima și ultima dată la Met Gala, evenimentul mondial de modă, la doar câteva luni după divorțul de prințul Charles, actualul monarh al Marii Britanii. Regretata prințesă a atras atenția tuturor purtând o rochie slip albastru bleumarin creată de John Galliano pentru Dior, fiind și prima persoană care a purtat o creație a celebrului designer.

Citește și: Prințesa Diana a fost la un pas de a anula nunta cu Charles. Ce a supărat-o atât de tare pe Lady D. și cine a intervenit

@queen.lilibethwindsor She was so beautiful ❤️ #foryou #foryoupage #foryoupage❤️❤️ #fyp #fypシ゚viral #fypage #metgala #metgala2023 #metgalalooks #princessdiana #princessofwales #ladydiana #ladydi #royalfamily #theroyalfamily #royals #queenlilibetwindsor ♬ son original - E II R

Alegerea sa îndrăzneață a făcut istorie, deoarece această rochie era de obicei purtată ca lenjerie intimă la acea vreme. Ea și-a completat look-ul cu o haină de catifea, având ca accesorii colierul său iconic cu diamante și cerceii asortați. De asemenea, nu a lipsit nici rujul roșu, apariția sa devenind astfel cunoscută drept una dintre cele mai memorabile din istoria evenimentului. 

Pe lângă rochia controversată, prințesa Diana a ales să meargă fără sutien, pentru a transmite un mesaj personal. În 2018, designerul însuși a dezvăluit că Diana a fost cea care a venit cu ideea, spunând într-un interviu pentru Wall Street Journal că acesta era modul prin care le arăta tuturor că este „liberă”: „A fost o reflectare a felului în care se simțea. Se simțea eliberată după divorț”.

@__dianaspencer__ Princess Diana in met gala #princessdiana #dianaspencer #ladydiana #princessofwales #ladydi ♬ πρωτότυπος ήχος - princess diana &lt3

Citește și: Relația dintre Harry și William, motiv de îngrijorare pentru prințesa Diana. Mama lor a simțit „rivalitatea” dintre ei înainte să moară

Cu toate acestea, prințesa Diana a fost la un pas să renunțe la ținuta sa de la Met Gala, fiind îngrijorată de reacția fiului său, prințul William, care atunci avea 14 ani, când acesta a văzut-o într-o astfel de rochie revelatoare. Diana era preocupată că fiul său s-ar fi putut simți jenat de aspectul ei îndrăzneț. 

Rochia emblematică a prințesei Diana a fost ulterior expusă la Victoria and Albert Museum din Londra, ca parte a expoziției Christian Dior din 2019.

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri