printul harry si meghan markle
Divertisment

Meghan Markle și prințul Harry au vorbit despre familia regală / Getty Images

Motivul pentru care Harry i-a interzis lui Meghan Markle să se fotografieze lângă Taj Mahal. Totul a pornit de la prințesa Diana

Prezența iconică a prințesei Diana nu poate fi uitată, iar acest lucru l-au simțit din plin copiii ei, prințul Harry și prințul William. Totul s-a amplificat în momentul când cei doi au decis să se căsătorească, soțiile lor, respectiv Kate Middleton și Meghan Markle, fiind comparate constant cu regretată soție a regelui Charles. 

În 2010, atunci când prințul William și Kate și-au anunțat logodna, fiul cel mare al prințesei Diana a declarat că nu se face nicio presiune asupra lui Kate să calce pe urmele mamei sale și susținea că „fiecare trebuie să-și sculpteze propriul viitor”.

„Nimeni nu va încerca să umble în pantofii mamei mele. Ce a făcut ea a fost fantastic, dar fiecare trebuie să-și sculpteze propriul viitor, iar Kate va face o treabă uimitoare”, a declarat William la momentul respectiv. 

Citește și: Motivul pentru care prințul Harry nu ar divorța niciodată de Meghan Markle. Traumele din trecut sunt prea puternice

La rândul său, prințul Harry și-a dorit să evite comparațiile dintre soția sa și răposata lui mamă. În cartea sa de memorii, „Spare”, Harry a dezvăluit că era foarte atent la fiecare mișcare pe care Meghan o făcea, din teama să nu fie adusă în discuție și mama lui. 

Într-un capitol în care vorbea despre începutul relației lui cu Meghan, acesta și-a amintit cum i-a cerut soției lui să nu se fotografieze lângă Taj Mahal, atunci când aceasta a fost într-o vizită în India. 

„Meg tocmai era într-o călătorie în India cu World Vision, vorbind despre gestionarea sănătății menstruale și accesul la educație pentru fetele tinere. Ea a fost însoțită de mama ei, Doria, care tocmai împlinea 60 de ani. Știam că se vor duce să viziteze câteva locuri. Înainte să plece i-am spus lui Meg să nu facă o fotografie lângă Taj Mahal. Ea a întrebat de ce și i-am spus: „Mama mea”. Mama mea a realizat o fotografie acolo și a devenit iconică. Nu am vrut să creadă nimeni că Meg încearcă să o imite pe mama mea. Meg nu știa nimic de acea fotografie”, a povestit prințul Harry în cartea sa. 

Prințesa Diana lângă Taj Mahal, 11 februarie 1992/ Profimedia
Prințesa Diana lângă Taj Mahal, 11 februarie 1992/ Profimedia

Citește și: S-au împlinit 26 de ani de la moartea prințesei Diana. Prințul Harry nu a putut să creadă că s-a stins: „Credeam că se ascunde”

Ședința foto a Dianei la Taj Mahal în 1992 a devenit virală, întărind zvonurile cu privire la divorțul ei cu prințul Charles. 

Taj Mahal a devenit un simbol al dragostei, datorită faptului că a fost construit ca o dovadă de iubire a lui Shah Jahān pentru regretata soție. Atunci când prințesa Diana și prințul Charles se aflau în timpul vizitei lor oficiale, mama lui Harry și a lui William a realizat acea fotografie iconică, fiind singură lângă Taj Mahal. 

Diana a fost întrebată la acel moment de o jurnalistă ce părere are despre Taj Mahal, iar prințesa a susținut că a fost „o experiență foarte vindecătoare”. Când a fost întrebată ce vrea să spună prin „vindecare”, Diana a spus: „Poți să rezolvi totul de unul singur”. Prințesa Diana și prințul Charles au divorțat la două luni de la acel moment. 

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri