printul harry si meghan markle
Divertisment

Meghan Markle și prințul Harry au vorbit despre familia regală / Getty Images

Motivul pentru care Harry i-a interzis lui Meghan Markle să se fotografieze lângă Taj Mahal. Totul a pornit de la prințesa Diana

Prezența iconică a prințesei Diana nu poate fi uitată, iar acest lucru l-au simțit din plin copiii ei, prințul Harry și prințul William. Totul s-a amplificat în momentul când cei doi au decis să se căsătorească, soțiile lor, respectiv Kate Middleton și Meghan Markle, fiind comparate constant cu regretată soție a regelui Charles. 

În 2010, atunci când prințul William și Kate și-au anunțat logodna, fiul cel mare al prințesei Diana a declarat că nu se face nicio presiune asupra lui Kate să calce pe urmele mamei sale și susținea că „fiecare trebuie să-și sculpteze propriul viitor”.

„Nimeni nu va încerca să umble în pantofii mamei mele. Ce a făcut ea a fost fantastic, dar fiecare trebuie să-și sculpteze propriul viitor, iar Kate va face o treabă uimitoare”, a declarat William la momentul respectiv. 

Citește și: Motivul pentru care prințul Harry nu ar divorța niciodată de Meghan Markle. Traumele din trecut sunt prea puternice

La rândul său, prințul Harry și-a dorit să evite comparațiile dintre soția sa și răposata lui mamă. În cartea sa de memorii, „Spare”, Harry a dezvăluit că era foarte atent la fiecare mișcare pe care Meghan o făcea, din teama să nu fie adusă în discuție și mama lui. 

Într-un capitol în care vorbea despre începutul relației lui cu Meghan, acesta și-a amintit cum i-a cerut soției lui să nu se fotografieze lângă Taj Mahal, atunci când aceasta a fost într-o vizită în India. 

„Meg tocmai era într-o călătorie în India cu World Vision, vorbind despre gestionarea sănătății menstruale și accesul la educație pentru fetele tinere. Ea a fost însoțită de mama ei, Doria, care tocmai împlinea 60 de ani. Știam că se vor duce să viziteze câteva locuri. Înainte să plece i-am spus lui Meg să nu facă o fotografie lângă Taj Mahal. Ea a întrebat de ce și i-am spus: „Mama mea”. Mama mea a realizat o fotografie acolo și a devenit iconică. Nu am vrut să creadă nimeni că Meg încearcă să o imite pe mama mea. Meg nu știa nimic de acea fotografie”, a povestit prințul Harry în cartea sa. 

Prințesa Diana lângă Taj Mahal, 11 februarie 1992/ Profimedia
Prințesa Diana lângă Taj Mahal, 11 februarie 1992/ Profimedia

Citește și: S-au împlinit 26 de ani de la moartea prințesei Diana. Prințul Harry nu a putut să creadă că s-a stins: „Credeam că se ascunde”

Ședința foto a Dianei la Taj Mahal în 1992 a devenit virală, întărind zvonurile cu privire la divorțul ei cu prințul Charles. 

Taj Mahal a devenit un simbol al dragostei, datorită faptului că a fost construit ca o dovadă de iubire a lui Shah Jahān pentru regretata soție. Atunci când prințesa Diana și prințul Charles se aflau în timpul vizitei lor oficiale, mama lui Harry și a lui William a realizat acea fotografie iconică, fiind singură lângă Taj Mahal. 

Diana a fost întrebată la acel moment de o jurnalistă ce părere are despre Taj Mahal, iar prințesa a susținut că a fost „o experiență foarte vindecătoare”. Când a fost întrebată ce vrea să spună prin „vindecare”, Diana a spus: „Poți să rezolvi totul de unul singur”. Prințesa Diana și prințul Charles au divorțat la două luni de la acel moment. 

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?