tony1 (1)
Divertisment

Ținute premiile Tony 2023. Profimedia

Premiile Tony. Jessica Chastain și Jodie Comer conduc lista actrițelor care au impresionat cu ținutele lor spectaculoase

Premiile Tony au fost decernate duminică seară, la New York. Cea de-a 76-a ediţie a acestei gale, prezentată de actriţa Ariana DeBose, a încheiat prima stagiune completă de pe Broadway, după ce pandemia de Covid-19 a dus la închiderea teatrelor timp de 18 luni. Vedetele s-au întrecut în ținute spectaculoase la această ceremonie mult așteptată.

Jessica Chastain a strălucit într-o superbă rochie galbenă, în timp ce Jodie Comer a arătat spectaculos într-o ținută neagră.

76th Annual Tony Awards, Arrivals, New York, USA - 11 Jun 2023
Jessica Chastain. Tony Awards. Profimedia
76th Annual Tony Awards - Arrivals
Jodie Comer. Tony Awards. New York City.

Lea Michele și Julianne Hough au completat lista actrițelor care au impresionat pe covorul roșu.

76th Annual Tony Awards - Arrivals
Lea Michele. Tony Awards. New York City. Profimedia
76th Annual Tony Awards - Arrivals
Julianne Hough. Tony Awards. New York City. Profimedia

Michelle Williams a fost prezentă pentru a-și susține soțul, pe Thomas Kail, care a fost nominalizat ca producător al musicalului „Sweeney Todd: The Demon Barber of Street Fleet”.

76th Annual Tony Awards - Arrivals
Michelle Williams, Thomas Kail. tony Awards. Profimedia
2023 Tony Awards-Red Carpet Arrivals
Michelle Williams. Thomas Kail. Profimedia

O piesă a veteranului Tom Stoppard, "Leopoldstadt", despre o familie de evrei în timpul Holocaustului şi o comedie musical despre o adolescentă care îmbătrâneşte prea repede au câştigat cele mai râvnite trofee.

"Leopoldstadt" a obţinut patru trofee, între care pentru "cea mai bună piesă de teatru", o nouă consacrare în lunga carieră a dramaturgului britanic Tom Stoppard, în vârstă de 85 de ani, scrie AFP.

"Sunt copleşit de emoţii pe care un chatbot nu le-ar putea înţelege", a glumit el pe scenă, ironizând boom-ul instrumentelor de inteligenţă artificială precum ChatGPT, de care unii se tem că ameninţă creaţia artistică.

Ca şi alţi câştigători ai serii, el a profitat de discursul său pentru a aduce un omagiu scenariştilor, în plină grevă la Hollywood, care luptă pentru o remuneraţie mai bună şi o împărţire echitabilă a profiturilor de pe platformele de streaming.

Tom Stoppard, co-scenarist la "Brazil" (1985) şi la "Shakespeare in Love" (1998), film care i-a adus Oscarul, a câştigat cinci premii Tony cu "Leopoldstadt", printre cele mai personale opere ale sale, având în vedere că patru bunici ai săi au murit în lagărele de concentrare.

Piesa urmăreşte, în cinci acte, din 1899 până în 1955, parcursul unei familii evreieşti bogate care locuieşte la Viena, al cărei destin va fi dat peste cap de ascensiunea nazismului şi a Holocaustului.

O altă operă despre antisemitism, "Parade", care relatează procesul şi linşarea unui evreu american în anii 1910 în sudul Statelor Unite, a primit premiile pentru "cea mai bună regie" şi "cea mai bună readaptare pentru un musical".

Cealaltă distincţie importantă a serii, "cel mai bun musical", a fost acordată "Kimberly Akimbo", care a câştigat cinci premii Tony. Acesta spune povestea unei adolescente afectate de o boală rară care o face să îmbătrânească prematur.

Premiul pentru "cea mai bună actriţă într-o piesă de teatru" i-a revenit lui Jodie Comer, cunoscută fanilor serialelor din "Killing Eve", care a fost recompensată pentru prestația din "Prima Face". Aceasta spune povestea unei avocate care apără agresorii sexuali, până când se confruntă ea însăşi cu un astfel de atac. Jodie a concurat la această categorie cu Jessica Chastain ("A doll's house").

76th Annual Tony Awards in New York
Jodie Comer. Tony Awards. New York City.

Au câştigat premii pentru prima dată actorii non-binari Axel Newell ("cel mai bun actor în rol secundar într-o comedie musical") şi J. Harrisson Ghee ("cel mai bun actor într-o comedie musical").

Din mai 2022 până în mai 2023, cu 40 de noi producţii, teatrele din Broadway, plămânul cultural şi turistic din jurul Times Square, au atras 12,2 milioane de spectatori şi au generat încasări de 1,5 miliarde de dolari, a indicat recent Broadway League, care reprezintă 41 de teatre.

În 2018-2019, Broadway a atras 14,7 milioane de spectatori şi a adus venituri de peste 1,8 miliarde de dolari.

Stagiunea a fost marcată în special de închiderea celui mai longeviv musical de pe Broadway, "Fantoma de la Operă", peste care a coborât cortina după 13.981 de reprezentaţii în 35 de ani, victimă a audienţelor prea scăzute de la revenirea din pandemie.

Anna Wintour și fiica ei au făcut senzație la Premiile Tony 2023. Bee Shaffer și redactorul șef de la Vogue seamănă extrem de mult

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri