simona halep turneul campioanelor 2019
Divertisment

Simona Halep, eliminata de la Turneul Campioanelor. Cele mai importante faze ale meciului

Simona Halep a ratat calificarea in semifinalele Turneului Campioanelor, dupa ce a fost invinsa in meciul decisiv de numarul 2 mondial, Karolina Pliskova.

A fost un meci dificil pentru Simona Halep, care a pierdut primul set dupa doar 20 de minute, cu 0-6. De altfel, acesta a fost si momentul in care Simona l-a chemat pe Darren Cahill la on-court coaching pentru prima oara in aceasta partida.

Ce i-a spus Darren Cahill Simonei la primul on-court coaching

"Hai sa ne resetam si sa o luam de la capat. Ai lovit totul prea plat, totul se rezuma la forehand. Deci, in primul rand, la serviciu, loveste pe trei sferturi, ai pregatit asta tot timpul, iti vine mingea sus pe backhand, foloseste asta mult!", i-a spus antrenorul dupa ce a intrebat-o daca se simte rau dupa primul set.

"Trebuie sa te dai putin in spate ca sa poti sa pune mai mult spin chiar la returnarea serviciului. Nicio problema. Poti sa revii dupa aceea. Poti sa vii in fata dupa aceea. Atunci e momentul cand trebuie sa pui putin greutatea pe piciorul din spate, iar apoi sa revii", a adaugat australianul, potrivit www.digisport.ro

"Stai in spate, acorda-ti mai mult timp, mai ales pe al doilea serviciu, pentru a-ti pregati forehandul si incepe punctul de acolo. Pune mai multa culoare cu forehandul."

Simona Halep, iesire nervoasa in meciul cu Pliskova

In finalului setului doi, pe care l-a castigat cu 6-2, Simona Halep a avut cateva iesiri nervoase pe teren, iar acestea au fost explicate de Alexandra Dulgheru, care a comentat partida la microfonul Digi Sport.

"Simona face asa de multe ori pentru ca este atat de ambitioasa, isi doreste atat de mult sa castige si este o perfectionista. De aceea multa lume nu intelege de ce are aceste reactii. Dar, probabil daca n-ar fi fost asa, n-at fi ajuns niciodata numarul unu mondial. Si imi place sa o vad asa.", a declarat Dulgheru, potrivit Digi Sport.

Darren Cahill a criticat-o pe Simona Halep in setul decisiv

Cand a avut voie sa isi sfatuiasca din nou sportiva, antrenorul a avut cateva remarci acide fata de Simona: "Simona, Simo, uita-te la mine! In ultimele trei game-uri ai fost facuta de rusine pe teren. Haide! Nu poti sa castigi acest meci daca joci cum ai facut-o in ultimele trei game-uri!", i-a spus el.

"Am incredere totala! Ia punct cu punct! Ai de ales. Este vorba de cum te definesti tu ca sportiv si ca si concurent! Nici macar nu e vorba despre rezultat aici, ci despre cum ai aratat in ultimele 15 minute. Asa ca, daca esti gata sa o faci, fa-o! Hai!", a specificat el la final, potrivit www.digisport.ro.

In cele din urma, in ciuda eforturilor Simonei, cehoaica a incheiat meciul cu un re-break si un ultim punct norocos, in care mingea a lovit fileul si a cazut in terenul romancei.

Reactia Karolinei Pliskova dupa ce a invins-o pe Simona Halep

Karolina Pliskova a avansat din Grupa Violet, alaturi de Elina Svitolina, si a oferit prima reactie imediat dupa victoria cu Simona Halep.

"Am avut tot timpul meciuri tari si stiam ca va fi strans. Sta mai bine la directele cu mine, dar am jucat bine aici. Azi a fost ciudat. Am fost suparata in setul doi. Nu am renuntat la lupta in niciun moment. La final, totul a fost la limita", a spus cehaoica potrivit Digi Sport.

"Fanii au fost extraordinari. Va multumesc si sunt fericita ca sunt din nou in semifinalele Turneului Campioanelor. Au jucat multe meciuri bune cu Ashleigh. A jucat bine aici, va fi o mare provocare, dar nu am nimit de pierdut. Vor juca primele doua jucatoare ale lumii”, a mai spus Pliskova, la finalul interviului.

Semifinale Turneul Campioanelor 2019 - sambata, 2 noiembrie

In urma partidei dintre Simona Halep si Karolina Pliskova, s-au aflat si partidele din semifinala. Ashleigh Barty, Belinda Bencic, Elina Svitolina si Karolina Pliskova s-au calificat in careul de asi al competitiei care se vede IN DIRECT pe Digi Sport 2 si in aplicatia Digi Online.

Semifinala 1 va avea loc intre Elina Svitolina  si Belinda Bencic sambata, 12:30, Digi Sport 2, iar semifinala 2, intre Ashleigh Barty si Karolina Pliskova sambata, 14:00, Digi Sport 2.

Finala Turneul Campioanelor 2019 - duminica, 3 noiembrie

Finala Turneului Campioanelor 2019 se va tine intre castigatoarea primei semifinale si castigatoarea semifinalei cu numarul 2, duminica, 3 noiembrie, 13:30, Digi Sport 2 si in aplicatia Digi Online.

  • Turneul Campionalelor poate fi urmarit in DigiOnline. Descarca aplicatia din Magazinul Google Play sau App Store si urmareste pe desktop, tableta sau mobil competitiile tale preferate! Oriunde, oricand!

Sursa foto: Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?