simona halep elina svitolina turneul campioanelor
Divertisment

Simona Halep a pierdut meciul disputat cu Elina Svitolina, scor 7-5, 6-3, in etapa a II-a a Grupei Violet de la Turneului Campioanelor 2019.

Simona Halep- Elina Svitolina, Turneul Campioanelor 2019. Cele mai importante momente ale meciului de la Shenzhen

Simona Halep a pierdut meciul disputat cu Elina Svitolina, scor 7-5, 6-3, in etapa a II-a a Grupei Violet de la Turneului Campioanelor 2019.

Halep a inceput ezitant partida de la Shenzhen, fiind condusa cu 3-0 de Svitolina, insa a revenit si a fost aproape sa prea conducerea pentru prima oara. Sportiva din Ucraina a rezistat asaltului romancei, astfel ca Simona a apelat la on court coaching.

"In ultimul game ai jucat prea mult pe backhand, mai incearca si forehand-ul, s-ar putea sa-i provoci mai multe necazuri, toate greselile ei au venit pe forehand. Te-ai concentrat prea mult pe backhand. Ai revenit in meci dupa 3 game-uri, trebuie sa folosesti mai mult forehand-ul la atac.

Nu te grabi, mareste treptat presiunea, construieste punctul si ataca atunci cand simti ca e momentul potrivit. Daca nu ratai mingea la 30-40 acum era 4-3 pentru tine. Dar nu e nicio problema, te-ai descurcat excelent revenind in joc.

Te simti bine? Bravo! Serveste bine, misca-te bine, totul din ce in ce mai bine! Acum joaca!", i-a spus Darren Cahill.

Simona Halep- Elina Svitolina, Turneul Campioanelor 2019. Romanca a cerut, din nou, interventia lui Cahill

Svitolina a reusit sa isi adjudece primul set, ceea ce a motivat-o pe Halep sa inceapa bine setul al doilea. A condus cu 2-1 dupa ce a reusit un break, si, dupa ce situatia punctelor s-a schimbat, a avut doua sanse sa se distanteze la 3-1.

Nemultumita de jocul ei, Simona l-a chemat din nou pe Darren Cahill pentru sfaturi. Iata ce si-au spus:

Darren Cahill:Ce se intampla?

Simona Halep: Nu joc asa cum imi doresc sa joc!

Darren Cahill:De ce crezi asta? Cum ti-ai dori sa joci?

Simona Halep: Nu-i creez probleme, nu o deranjez...

Darren Cahill: Ba eu cred ca-i provoci multe necazuri. O pui sa alerge mai mult la schimburi, dar ceea ce face diferenta este ca atunci cand ea are un retur decent tu incerci imediat sa o trimiti in coltul opus. Ea alearga, nu forteaza, iar tu incepi sa faci greseli. Tu incerci mereu sa ataci, las-o si pe ea sa vedem ce poate, sa se gandeasca cum ar juca. In acest moment, tu ataci non stop, ea se apara.

In rest te misti bine, loviturile functioneaza bine, tu controlezi jocul iar ea profita de greselile tale. Iar acestea apar cand intri in panica!

Halep-Svitolina, Turneul Campioanelor 2019. Cel mai spectaculos punct al meciului

In primul set, cand adversara sa avea deja 3-0, Simona Halep a crescut nivelul si a egalat-o pe Elina Svitolina. Cel mai disputat punct al meciului a avut loc in game-ul 9.

S-au auzit aplauze la scena deschisa, dupa ce Svitolina a alergat-o pe Halep pe fundul terenului si a incercat si o scurta. Romanca a alergat dupa minge, a ajuns-o si a castigat-o. 

Vezi momentul in care Simona Halep a ridicat publicul in picioare la Shenzen!

Simona Halep-Elina Svitolina, Turneul Campioanelor 2019. Ce au declarat jucatoarele dupa meci

Gratie victoriei obtinute in fata Simonei Halep, Elina Svitolina s-a calificat in semifinalele Turneului Campioanelor 2019.

"A fost un meci extrem de dificil, ambele am urmarit mingile, au fost schimburi lungi. Am jucat foarte bine, am stat bine in defensiva si sunt multumita de acest lucru. Cu siguranta ma asteptam la meciuri grele, am fost extrem de concentrata de la inceput. Speram sa pot pastra nivelul de joc si asta am facut", a declarat Elina Svitolina, imediat dupa meci.

Simona Halep, Turneul Campioanelor. Cu cine va juca in etapa a III-a

In urmatoarea runda, Simona Halep va juca cu Karolina Pliskova, vineri, nu inainte de ora 14.00.

Turneul Campionalelor poate fi urmarit in DigiOnline. Descarca aplicatia din Magazinul Google Play sau App Store si urmareste pe desktop, tableta sau mobil competitiile tale preferate! Oriunde, oricand!

Sursa foto: Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?