simona taranu 2
Divertisment

Simona Taranu, Digisport: „Nu m-am vazut niciodata in fata camerelor de filmat"

Cand era copil, Simona Taranu voia sa se faca medic veterinar, pentru ca iubeste foarte mult animalele. Pe masura ce a crescut, a vazut ca teama sa fata de ace este un impediment prea mare. S-a multumit, atunci, sa aduca acasa toate animalele abandonate gasite pe strada. Chiar si acum mai are la Piatra Neamt o pisica persana de 18 ani. Si in Bucuresti are un prieten necuvantator aproape: un Yorkshire Terrier de 6 ani, care cantareste doar 3 kilograme.

De la film la televiziune

In liceu, Simona si-a descoperit preferinta pentru cinematografie si, in curand, acest interes avea sa devina optiune profesionala. Facultatea de Regie si Televiziune din cadrul Universitatii Media a venit ca un parcurs lin si clar in dezvoltarea colegei noastre. Acolo a invatat ce inseamna cinematografia si televiziunea de divertisment.

Fiind o fire independenta, si-a propus sa gaseasca rapid un loc de munca, iar in anul al treilea de facultate a vazut pe internet un anunt de la Digi Sport. Cautau noi colegi.

„Mereu mi-am dorit un job pe care sa nu il vad ca pe o greutate, sa imi placa atat de mult incat sa nu simt ca muncesc”, spune Simona.

Vezi Secrete de muzeu și intră, din fața ecranului, în Imperial War Museum din Londra. Pe DIGI World și DIGI Online, azi de la 18:00.

Pentru ca era sigura pe ea si stia montaj, s-a gandit ca s-ar potrivi in echipa din spate: „Nu m-am vazut niciodata in fata camerelor de filmat. Voiam sa fiu primita in echipa si, daca ma descurcam, puteam avansa, dar nu neaparat prezentator”.

„Simteam ca apartin locului”

„Echipa m-a adoptat rapid. Colegii m-au ajutat si tot stresul a disparut. Simteam ca apartin locului.”

Simona a fost chemata la interviu si apoi a fost redirectionata la Digi24, care inca isi forma echipa pentru a incepe sa emita ”la perete”. A dat o proba pentru prezentare, a fost selectata pentru meteo si a inceput sa se pregateasca. La scurt timp, a facut trecerea la prezentarea de stiri si timp de doi ani, in weekend, a adus pe micile ecrane cele mai noi informatii. A simtit ca nu i se potriveste atat de bine aceasta zona de stiri, iar la Digi Sport era un loc disponibil. A fost intrebata daca vrea sa faca aceasta schimbare si a acceptat.

„Echipa m-a adoptat rapid. Colegii m-au ajutat si tot stresul a disparut. Simteam ca apartin locului. Aici am gasit mereu resurse, profesionisti si oameni foarte pasionati de sport”, povesteste Simona Taranu.

Propunerea de a prezenta stirile din sport si pentru Digi24 a venit la scurta vreme. Si, pentru ca prezenta si niste pastile auto pentru matinalul Digi24, anul acesta, colaborarea sa cu emisiunea „La Volan” a fost o continuare fireasca a experientei sale in televiziune.

„Conduc din 2006, sunt un sofer responsabil, nu am luat nicio amenda si nici nu am avut vreun accident. Sunt prudenta in trafic si imi plac masinile”, spune Simona.

Ziua sa de munca inseamna neaparat micul dejun, plimbat catelul, machiat, citit stirile si lucrul pe texte, prezentat stiri din ora in ora, filmat pastilele pentru matinal si stirile pentru „La Volan”.

Familia si calatoriile, constantele vietii Simonei

Atunci cand este libera, Simona Taranu isi dedica in totalitate timpul familiei si catelului. „Faima se duce, reflectoarele se sting. Familia conteaza cel mai mult”, spune ea.

De asemenea, cand are ocazia, isi adauga noi piese la colectia de bijuterii (care trebuie sa fie cu gust, nu neaparat scumpe) sau la cea de genti.

Tot in categoria activitatilor din timpul liber intra si inotul, sportul pe care il practica de placere si care o relaxeaza. Dar, in egala masura, ii place sa calatoreasca. Este mereu cu ochii in patru dupa ofertele de vacante si isi planifica timpul astfel incat sa se bucure de cat mai multe peisaje frumoase.

Planuri de viitor? In primul rand, o mai buna gestionare a timpului petrecut alaturi de familie. Isi doreste sa fie sanatosi, sa calatoreasca in continuare, dar si sa evolueze profesional, sa se dezvolte mai mult. S-ar bucura ca, in viitor, sa prezinte o emisiune in care sa aiba discutii libere, sa descopere mai multi oameni si povesti noi pe care sa le aduca in fata telespectatorilor.

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri