regina elisabeta a II-a
Divertisment

Regina Elisabeta a II-a s-a stins la Castelul Balmoral, unul dintre locuirle ei de suflet. / Foto: Profimedia

Un an de la moartea reginei Elisabeta a II-a. Cum va fi comemorată și ce rol vor avea de îndeplinit prințul William și Kate Middleton

Prințul William și soția sa, Kate Middleton, vor fi cei care îi vor aduce un tribut reginei Elisabeta a II-a, care s-a stins din viață pe 8 septembrie.

Potrivit unor surse citate de jurnaliștii de la Daily Mail, prințul William și prințesa de Wales vor fi cei care vor citi mesajul prin care o vor omagia pe regina Elisabeta a II-a, la împlinirea unui an de la moartea ei.

Citește și: Prințul George, fiul lui William și al lui Kate Middleton, replică tăioasă la adresa unui coleg: ”Tatăl meu va fi rege într-o zi!”

Deși mai sunt multe detalii de pus la punct, persoanele care vor „livra” mesajul vor fi prințul și prințesa de Wales, indiferent că se vor adresa public sau că mesajul va fi înregistrat și difuzat la o televiziune ori prin intermediul canalelor social media.

William și Kate la nunta prinţului moștenitor Hussein bin Abdullah/ Profimedia
William și Kate la nunta prinţului moștenitor Hussein bin Abdullah/ Profimedia

„Trecerea în neființă a reginei Elisabeta a reprezentat încheierea unei ere. Familia regală a fost în tranziție de atunci și după încoronare, motiv pentru care oamenii sunt curioși să vadă ce urmează”, a declarat o sursă apropiată familiei regale.

Citește și: Detaliile neobișnuite care se regăsesc pe certificatul de naștere al prințului George. Ce meserie a trecut Kate Middleton

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată ținând cont de faptul că regele Charles își dorește să facă un pas în spate la comemorarea mamei sale, motiv pentru care își va petrece timpul în liniște, la Balmoral, acolo unde regina Elisabeta s-a stins din viață anul trecut, la vârsta de 96 de ani.

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani

Întreaga planetă a fost în doliu anul trecut, după ce regina Elisabeta a II-a a murit. Suverana Marii Britanii avea 96 de ani, iar starea ei de sănătate se degradase în ultimele luni. La ultima ei ieșire publică, în 6 septembrie, când a întâmpinat-o pe Liz Truss, noul premier britanic, la Balmoral, imaginile au arătat-o mai fragilă ca oricând. Aceasta s-a stins din viață în Scoția.

regina elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a a murit în Scoția, la 96 de ani, înconjurată de familie / Foto: Royal Family Facebook

Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh britanic, devenind iubită și respectată și dincolo de granițe. Aceasta a declarat iubire și credință veșnică monarhiei, motiv pentru care a spus întotdeauna că va domni până la moarte, așa cum s-a și întâmplat.

Citește și: De ce nu i-a plăcut niciodată reginei Elisabeta a II-a să locuiască în Palatul Buckingham. Un fost angajat a făcut dezvăluiri

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri