tratament acnee
Frumusete

Acneea este o problema de sanatate a pielii cu care se confrunta majoritatea persoanelor la un moment dat in viata. Ea apare preponderent in adolescenta, insa si persoanele adulte pot dezvolta eruptii de acnee care necesita tratament.

Acneea la 20 vs. 40 de ani. Cum tratezi corect aceasta afectiune, in functie de varsta

Acneea este o problema de sanatate a pielii cu care se confrunta majoritatea persoanelor la un moment dat in viata. Ea apare preponderent in adolescenta, insa si persoanele adulte pot dezvolta eruptii de acnee care necesita tratament.

Cum tratezi acneea la 20 de ani

La 20 de ani, exista multi factori care pot provoca aceasta problema: dezechilibrele hormonale, alimentatia, stresul, igiena necorespunzatoare, rutina gresita de skincare. Din fericire, aceasta poate fi tinuta sub control. Iata cum:

1. Gaseste un produs de curatare bland, care sa nu iti usuce pielea. In timp, secretia de uleiuri se va diminua, astfel ca produsele dure iti pot irita pielea, provoca roseata si agrava problemele deja existente. Nu uita, uleiurile naturale iti pastreaza pielea hidratata si sanatoasa.

Evita produsele care contin alcool si parfum, fiindca acestea iti usuca si irita pielea. Pentru curatare, indicat este sa folosesti double cleasing, indiferent de tipul tenului.

2. Apeleaza la exfolianti chimici. Tonerele, serurile si mastile cu acid salicilic si/sau acid glicolic, acid azelaic te vor ajuta sa scapi de celulele moarte ale pielii, prevenind blocarea porilor.

Totusi, acestea trebuie folosite cu masura si introduse treptat in rutina de skincare. De exemplu, pentru inceput poti utiliza acid azelaic de 2-3 ori pe saptamana, dupa ce aplici crema hidratanta. O luna mai tarziu, poti introduce in rutina si acidul glicolic.

3. Daca cosurile tale sunt localizate in anumite zone, aplica tratamentele local. In acest fel eviti uscarea zonelor fara probleme.

4. Foloseste produse anti-age. Nu exista creme minune care sa te scape de liniile fine si riduri, ci poti sa le previi ori sa le imbunatatesti aspectul hidratandu-ti pielea. Serurile si crema hidratanta fara iritanti, lotiunea cu SPF, produse cu vitamina C, toate acestea nu ar trebui sa lipseasca din rutina ta.

Cum tratezi acneea la 40 de ani

La 40 de ani, schimbarile hormonale cauzate de menopauza, nivelul ridicat de stres, excesul de zahar, sunt cateva dintre lucrurile care pot provoca acnee.

Daca te confrunti cu aceasta problema, trebuie sa stii ca tratamentul care functiona la 20 de ani s-ar putea sa nu mai aiba niciun efect. Iata ce ar trebui sa faci pentru a scapa de acnee:

1. Demachierea si spalarea se fac cu produse bland, hidratante, fara iritanti. Pielea ta este mai sensibila decat la 20 de ani, astfel ca exfolierea se va face cu un acid mai bland. De exemplu, acidul lactic care este mai eficient la 40 de ani fiindca exfolieaza usor si hidrateaza, stimuland reinnoirea colagenului si mentinerea apei, oferind elasticitatea si stralucire pielii.

2. Un produs de curatere cu ulei iti poate provoca cosuri, lucru de care nu ai nevoie. Alege unul pe baza de apa, care sa contina ingrediente blande cu tenul tau.

3. Hidratarea este foarte importanta. Introdu in rutina ta acidul hialuronic, niacinamida. Niacinamidele se aplica dimineata, pe tenul umed, in vreme ce acidul hialuronic poate fi folosit atat AM, cat si PM, tot pe tenul umed. Dupa ambele este indicat sa aplici o crema hidratanta. 

De asemenea, crema cu SPF nu trebuie sa lipseasca din rutina.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri