niacinamida
Frumusete

Stim ca uneori si tu te simti confuza cand vine vorba de alegerea produselor de skincare. La urma urmei, auzi tot felul de pareri de la medicii dermatologi si fiecare brand doreste sa crezi ca detine secretul pentru o pielea perfecta. Din fericire, putem reduce rutina de ingrijire a tenului la cateva ingrediente care functioneaza cu adevarat. Un astfel de ingredient este Niacinamida.

Skincare: Ce este Niacinamida, cui foloseste si cum o introduci in rutina de ingrijire a tenului

Stim ca uneori si tu te simti confuza cand vine vorba de alegerea produselor de skincare. La urma urmei, auzi tot felul de pareri de la medicii dermatologi si fiecare brand doreste sa crezi ca detine secretul pentru pielea perfecta. Din fericire, putem reduce rutina de ingrijire a tenului la cateva ingrediente care functioneaza cu adevarat. Un astfel de ingredient este Niacinamida.

Ce este Niacinamida

Niacinamida (derivat al vitaminei B3) este un nutrient care iti ajuta corpul sa functioneze cum trebuie. Sistemul digestiv, cel nervos si creierul depind de niacina (vitamina B3).

La fel de esentiala pentru corpul tau, este posibil sa fie momentul sa privesti Niacinamida ca fiind un most pentru rutina ta de frumusete.

Ce efecte benefice are Niacinamida

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Niacinamidele sunt vitamine solubile in apa care lucreaza impreuna cu substantele naturale din piele pentru a imbunatati vizibil aspectul porilor dilatati, aspectul uniform al pielii, liniile fine si ridurile. De asemenea, ajuta la reglarea productiei de sebum si reduc pagubele produse de mediu.

Cum efectele negative ale radicalilor liberi pot afecta structura si puterea barierei naturale de aparare a pielii, aceasta devine vulnerabila.

Niacinamidele sunt compatibile cu orice produs de ingrijire din rutina de beauty, chiar si cu cele care contin retinol, peptide, acid hialuronic, acizi AHA si BHA.

Un alt beneficiu al Niacinamidelor este ca ajuta la reinoirea si refacerea pielii dupa pierderea de apa. S-a dovedit ca acestea cresc abilitatea de hidratare a produselor, astfel ca suprafata pielii invata sa devina mai rezistenta la pierderea apei.

Cum se aplica Niacinamida

Pentru rezultate mai bune, cauta aceste ingrediente in produse care nu necesita clatire si care contin cel putin 10% Niacinamida. 

Datorita naturii protectoare a Niacinamidei, este indicat sa o aplici dimineata -daca este un ser se aplica pe fata umeda-, inaintea cremei cu SPF.  Daca a ta crema de seara contine acest ingredient, atunci, cu atat mai bine.

In cazul in care te hotarasti sa alegi un ser cu Niacinamida, introdu-l in rutina de skincare la trei saptamani dupa ce ai inceput sa utilizezi alt activ.

Pentru inceput, foloseste-l de 2-3 ori pe saptamana, iar treptat creste numarul utilizarilor. Atentie insa, este posibil sa te confrunti cu puncte negre din cauza utilizarii dese.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri