Tratament facial cu gheață/ Shutterstock
Frumusete

Gheața, aliatul de nădejde al tenului tău. Beneficiile tratamentelor faciale cu gheață

Tratamentele cu gheață sunt la mare căutare în ultima perioadă. Deși nu există dovezi științifice care să susțină eficacitatea acestora, persoanele care au realizat masaje faciale cu gheață au văzut o îmbunătățire a aspectului pielii lor și au scăpat de afecțiuni precum acneea sau ochii umflați. 

Aplicarea gheții pe o zonă a corpului în scopul de a îmbunătăți sănătatea este cunoscută sub denumirea de „terapie cu gheață” sau „crioterapie”. Gheața este utilizată în mod obișnuit în tratarea leziunilor de contuzie și ajută la reducerea durerii, reducerea umflăturilor și la vindecarea țesuturilor. 

Gheața poate fi folosită ca tratament facial și poate elimina umflăturile în zona ochilor, reduce excesul de sebum, reduce acneea și calmează inflamațiile, calmează arsurile solare, reduce ridurile și sporește luminozitatea naturală a pielii. 

Citește și: Tratamentul pe care îl face Kim Kardashian pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen: „E dureros, dar merită”

Cum aplici în mod corect gheața pe față 

Rulați câteva cuburi de gheață într-un prosop de bumbac curat, apoi masați zonele pe care vreți să le îmbunătățiți cu mișcări circulare timp de un minut sau două. 

Tratament facial cu gheață/ Shutterstock
Tratament facial cu gheață/ Shutterstock

Masajul facial poate fi efectuat de câteva ori pe zi pentru următoarele zone: linia maxilarului, bărbie, buze, nas, pomeți și frunte. 

Beneficiile tratamentelor faciale cu gheață

Pentru ochii umflați

Pungile de sub ochi pot fi reduse considerabil dacă aplicați o compresă cu gheață în timp ce exercitați presiune pe zona dorită. Puteți ține compresa timp de 15-20 de minute. 

Citește și: Te scapă de riduri și aspectul tern al pielii. Cât de frecvent ar trebui să faci masaj facial pentru a te bucura de beneficii

Pentru acnee

Gheața poate reduce inflamația și micșorează porii dilatați. De asemenea, poate reduce și excesul de sebum. Datorită efectului antiinflamator, gheața ajută la remedierea chisturilor de sub piele și a nodulilor, potrivit healthline.com.

Tratament facial cu gheață/ Shutterstock
Tratament facial cu gheață/ Shutterstock

Compresa cu gheață trebuie schimbată periodic atunci când folosiți acest tratament, pentru a evita răspândirea bacteriilor dintr-o parte în alta a feței. De asemenea, gheața nu ar trebui să înlocuiască rutina de îngrijire a pielii. 

Cuburile de gheață nu trebuie să fie realizate doar din apă

Gheața folosită pentru tratamentele faciale nu trebuie să conțină doar apă. Puteți să realizați cuburile de gheață din ceai sau cafea. Cofeina este o substanță benefică pentru piele, aceasta ajutând la circulația sângelui. 

De asemenea, gheața realizată din ceai verde sau aloe vera calmează pielea și sporesc vindecarea afecțiunilor. Aloe vera accelerează vindecarea arsurilor și poate îmbunătăți aspectului tenului acneic, iar ceaiul verde este un puternic antibacterian, protejând astfel pielea de iritații și inflamații. 

Etichete: acnee , tratament facial , gheata

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri