Ce schimbări trebuie să faci în rutina ta de make-up în timpul iernii/ Shutterstock
Frumusete

Ce schimbări trebuie să faci în rutina ta de make-up în timpul iernii/ Shutterstock

Ce schimbări trebuie să faci în rutina ta de make-up în timpul iernii. Șase produse pe care să le înlocuiești în sezonul rece

Este cunoscut faptul că în timpul iernii trebuie să faci schimbări în rutina ta de îngrijire a pielii, însă puțini vorbesc despre faptul că și rutina ta de make-up trebuie schimbată. Pe măsură ce vreme începe să se răcească și aerul devine din ce în ce mai uscat, trebuie să acorzi mai multă atenție hidratării tenului și să schimbi produsele tale de machiaj cu unele mai hidratante care să îți ofere protecția de care ai nevoie în sezonul acesta. 

Iată care sunt cele șase produse pe care să le înlocuiești în sezonul rece!

Optează pentru un primer hidratant

Iarna, piele ta tinde să-și piardă din strălucire, iar din acest motiv, trebuie să ai în vedere folosirea unor produse care să-ți reîmprospăteze tenul. Prima schimbare pe care trebuie să o faci în rutina ta de machiaj este să schimbi primerul mat, pe care îl folosești pe timp de vară, cu unul foarte hidratant. Poți opta și pentru o cremă hidratantă care te va ajuta să-ți luminezi tenul. 

Citește și: Ce manichiură se poartă iarna aceasta. Șase culori de unghii care te vor face să ieși din anonimat în sezonul rece

Folosește un fond de ten mai cremos

Un alt lucru pe care îl poți face iarna aceasta pentru a-ți ține tenul hidratat este să folosești un fond de ten mai cremos, care are în componența sa o formulă de acid hialuronic, aloe vera și vitaminele E și B5. Acest produs te va ajuta să-ți păstrezi tenul hidratat și să uniformizezi machiajul. 

Folosește un corector lichid

Spre deosebire sezonul estival, când pielea tinde să fie grasă și are nevoie de produse cu acoperire mai ușoară, iarna, tenul face față produselor lichide. Un corector lichid în defavoarea celui cremos oferă un plus de hidratare tenului și ajută la menținerea machiajului pe o perioadă mai îndelungată în timpul sezonului rece. 

Bronzer mat

Vara ai nevoie de un bronzer strălucitor, care să-ți ofere un aspect vitalizant, însă pe măsură ce vremea rece se instalează optează pentru un bronzer mat, care să-ți ofere aspectul unui contur natural. O pudră de bronzare mată și mătăsoasă îți oferă nuanța perfectă pentru iarnă.

Folosește fard cremos

Fardurile de ochi foarte pigmentate sunt esența verii, însă iarna tindem să avem un machiaj în nuanțe nude, deschise. Pe lângă culoarea fardurilor, încercă să adaugi în rutina ta farduri cremoase în defavoarea celor pudră. Acestea te vor ajuta să îți păstrezi machiajul intact pe tot parcursul zilei, chiar dacă ai de-a face frigul. 

Citește și: Cum să-ți îngrijești pielea iarna aceasta. Sfaturi care te vor ajuta să o păstrezi hidratată și sănătoasă

Folosește un iluminator cremos

Iluminatorul pudră poate să ofere o strălucire mai accentuată, însă acest lucru este benefic doar în sezonul de vară, când razele soarelui se reflectă asupra tenului. Cu toate acestea, iarna trebuie să schimbi iluminatorul obișnuit cu unul cremos, care să-ți ofere hidratarea de care ai nevoie și în același timp și doza de strălucire necesară. 

De asemenea, nu uita de balsamul de buze hidratant, pe care să-l folosești pe tot parcursul zilei, de fiecare dată când simți nevoie, și nu uita de crema cu protecție solară. Aceasta se folosește chiar și iarna. 

Etichete: hidratare , machiaj , ten , make-up , iarna

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?