Cum să-ți îngrijești pielea iarna aceasta/ Shutterstock
Frumusete

Cum să-ți îngrijești pielea iarna aceasta/ Shutterstock

Cum să-ți îngrijești pielea iarna aceasta. Sfaturi care te vor ajuta să o păstrezi hidratată și sănătoasă

Pielea noastră are nevoie de hidratare și îngrijire pe tot parcursul anului, însă în special în sezonul rece, atunci când diferențele majore de temperatură pot crea mari probleme. Astfel, îți prezint câteva sfaturi de care să ții cont pentru a avea o piele sănătoasă iarna aceasta. 

Frigul și hainele groase pot afecta pielea. Rutina de îngrijire a pielii în timpul iernii poate să fie foarte diferită de cea din timpul verii. Temperaturile mai scăzute și expunerea la soare mai mică determină organismul să producă mai mult sebum, astfel că este important să avem mai multă grijă de pielea noastră în lunile de iarnă. 

Cum să-ți îngrijești pielea iarna aceasta

Folosește un umidificator

Ia în considerare achiziționarea unui umidificator pentru a-ți păstra camerele din casă la o umiditate optimă. Acest lucru îți va ajuta pielea să rețină umiditatea în mod natural.

Aplică protecție solară des

Nu uita să te protejezi de razele UV și să aplici protecție solară chiar și iarna. Optează pentru o loțiune cu factor de protecție mare. Folosește cu încredere crema cu SPF pentru față, mâni și picioare și nu uita nici de balsamul de buze cu SPF atunci când ieși din casă. 

Citește și: Cum să ai o piele strălucitoare. Trucurile pe care trebuie să le incluzi în rutina de îngrijire

Hidratează-ți pielea des

Este important să-ți hidratezi piele în fiecare zi. Această hidratare te va ajuta să scapi de pielea uscată, întrucât va păstra uleiurile naturale pe aceasta. Nu toate cremele hidratante sunt la fel, astfel că trebuie să găsești o cremă hidratantă potrivită pentru tipul tău de piele. Dacă ai pielea grasă sau predispusă la acnee, caută un produs fără ulei pentru a evita porii închiși.

Nu sta prea aproape de căldură

Nu sta prea aproape de sursele de căldură, cum ar fi șemineele și caloriferele. O cameră încălzită îți va usca pielea și o va face să arate nesănătoasă. Dacă ai un șemineu în casa, menține-l la cel mai scăzut nivel posibil și lasă un ventilator să funcționeze în apropiere pentru a circula aerul. Dacă nu poți reduce temperatura sistemului de încălzire sau a caloriferului, poartă mâneci lungi și pantaloni pentru a te proteja de căldură. 

Folosește săpunuri blânde

Săpunurile blânde sunt perfecte pentru piele în timpul iernii, deoarece nu îndepărtează uleiurile naturale de pe față și corp. În plus, vremea rece poate face pielea uscată și sensibilă, ceea ce face mai dificilă curățarea fără a vă irita pielea.

Citește și: Acidul hialuronic, aliatul de nădejde pentru o piele hidratată. Top nouă lucruri pe care să le știi despre acesta

Stai mai puțin în apă fierbinte

Cel mai bun mod de a menține pielea sănătoasă în timpul iernii este limitarea timpului petrecut în apă fierbinte. Apa fierbinte îndepărtează uleiurile naturale de pe piele, lăsând-o uscată și inflamată. Ori de câte ori ai nevoie de un duș rapid, încearcă să folosești apă rece.

Optează pentru demachiante blânde și fără parfum

Un produs de curățare blând, fără parfum, cu un echilibru al pH-ului de 5,5 până la 6,5 ​​este cel mai bun produs. Optează pentru produse hipoalergenice, non-comedogenice și fără ulei sau cere-i medicului tău dermatolog o recomandare. Acest lucru te va ajuta să eviți erupțiilor și uscăciunea, contribuind în același timp la menținerea pielii sănătoase pe tot parcursul anului.

Ai grijă de alimentația ta

Pielea reflectă ceea ce consumăm, astfel că, o dietă echilibrată este esențială pentru sănătatea generală. Asigură-te că incluzi o mulțime de fructe și legume în dieta ta iarna aceasta, acestea oferindu-ți antioxidanții necesari pentru a lupta împotriva radicalilor liberi. Alte alimente care sunt bune pentru pielea ta sunt cele bogate în acizi grași omega-3, cum ar fi somonul, ouăle și nucile.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?