cum sa iti creasca parul mai repede
Frumusete

Ce trebuie sa faci ca sa iti creasca parul mai repede

Firul de par creste cu 1-2 cm pe luna. Deoarece comunica prin radacina cu sistemul circulator si cel nervos, cresterea lui este influentata de dieta, hormoni si produsele pe care le folosim pentru a-l ingriji. Afla ce ar trebui sa faci pentru a grabi cresterea podoabei capilare:

  • Consuma betacaroten si soia

Transformarea betacarotenului in vitamina A asigura sanatatea pielii, a parului si a unghiilor. Legumele verzi, galbene, fructele portocalii si rosii sunt o sursa importanta de betacaroten. Pe de alta parte, alimentatia bogata in soia intareste firul de par si il ajuta sa creasca mai repede, arata datele unui studiu. De exemplu, poti consuma tofu, care este o buna sursa de soia.

  • Nu il spala des

Nu te spala zilnic pe cap fiindca parul se va usca. Recomandate sunt maxim patru spalari pe saptamana.

  • Renunta la tratamentele chimice

Produsele folosite pentru permanent, decolorare ori vopsiri afecteaza foliculul parului, ducand la uscare, cadere si la incetinirea ritmului de crestere.

  • Odihneste-te

Lipsa somnului duce la cresterea nivelului de stres, care afecteaza parul. Din aceasta cauza, parul cade si va creste mai greu.

  • Ia vitamine

Daca alimentatia ta este saraca in uleiuri, seminte, cereale, legume, ia zilnic un supliment pentru par, unghii si piele. Antioxidantii si complexul de vitamine B te vor ajuta.

Etichete: par , ingrijire , trucuri

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri