vitamina c
Frumusete

Produsele cu vitamina C destinate pielii sunt… delicate

Cel mai eficient mod in care poti folosi vitamina C in rutina ta de ingrijire

Produsele cu vitamina C destinate pielii sunt… delicate. Pe de o parte, acestea sunt foarte eficiente in lupta contra semnelor imbatranirii datorita antioxidantilor esentiali pe care le contin. Pe de alta parte, astfel de produse pot provoca iritatii daca nu sunt utilizate in mod corect. Iata ce trebuie sa stii pentru a obtine cele mai bune rezultate cu produsele pe baza de vitamina C.

Vitamina C este un nutrient cunoscut si sub denumirea de acid ascorbic si acid L-ascorbic, in functie de modul in care este obtinut. Structural, este similar cu glucoza si este solubil in apa. Plantele si cateva animale sunt capabile sa produca vitamina C pe cont propriu, dar oamenii nu o pot face, asa ca ne bazam pe surse externe precum citricele si suplimentele pentru a obtine doza zilnica necesara.

De ce avem nevoie de vitamina C

Pe plan intern, vitamina C repara tesuturile deteriorate si stimuleaza sistemul imunitar. La exterior, este esentiala pentru sanatatea pielii, adica obtinerea si mentinerea unui ten stralucitor. Mai multe studii au descoperit ca acidul L-ascorbic nu numai ca ajuta ca cresterea cantitatii de colagen, nutrient responsabil pentru elasticitatea pielii, dar ajuta pielea sa lupte impotriva imbatranirii cauzate de razele UV. 

O alte cercetare realizata la Universitatea de Stat din Oregon a descoperit ca fumul de tigara sau vaporii, poluarea aerului si razele UV imputineaza cantitatea de Vitamina C la nivelul pielii, astfel incat utilizarea unui ser cu acid L-ascorbic este necesara pentru a mentine stralucirea tenului.

Cum introduci vitamina C in rutina de ingrijire si cat de des o aplici

Fiind un ingredient activ, trebuie introdusa treptat pentru a vedea cum reactioneaza pielea. In cazul in care folosesti si alte ingrediente active, nu le combina, cel putin la inceput.

Recomandat este sa aplici Vitamina C dimineata pentru ca ea lupta impotriva imbatranirii cauzata de radiatiile UV, imbunatatind eficienta produselor cu protectie solara.

Pentru inceput, aplic-o de 2-3 ori pe saptamana. Atentie, trebuie introdusa in rutina la minim trei saptamani dupa ce ai inceput sa folosesti un alt activ.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri