Cum să ai unghii sănătoase
Frumusete

Cum să ai unghii sănătoase / Shutterstock

Cum să ai unghii puternice și sănătoase - trucuri simple, pe care să le încerci la tine acasă

Nu este ușor să ai unghii lungi și puternice, însă nu este imposibil. Iată șase trucuri pe care să le încerci la tine acasă, care te vor ajuta să-ți întărești unghiile, astfel încât să ai o manichiură de vis. 

Se spune că unghiile sunt cartea noastră de vizită, astfel că femeile au fost preocupate încă din antichitate de îngrijirea manichiurii lor, apelând la diferite trucuri pentru a-și menține unghiile mai puternice și mai lungi. Dacă nu-ți dorești să petreci ore în saloanele de manichiură, află din acest material cum să obții o manichiură perfectă la tine acasă, cu produse care se găsesc în orice bucătărie.

Trucuri simple pentru a avea unghii mai lungi și mai puternice/ Shutterstock
Trucuri simple pentru a avea unghii mai lungi și mai puternice/ Shutterstock

Zeamă de lămâie

Vitamina C este considerată substanța minune când vine vorba despre unghii. Tot ce trebuie să faci este să tai o felie dintr-o lămâie și să-ți freci ușor unghiile cu ea timp de cinci minute, cel puțin o dată pe zi. Clătește cu apă caldă după ce ai terminat. Unghiile tale vor crește mai mult, vor deveni mai puternice și, de asemenea, le vei menține curate și igienizate. 

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este plin de vitamina E, fiind o sursă excelentă de antioxidanți. Masează-ți unghiile cu ulei cald din nucă de cocos în fiecare seară înainte de culcare și vei vedea rapid diferența. Acest ulei favorizează creșterea unghiilor și le va face să arate mult mai sănătoase. 

Citește și: Ce manichiură se poartă în 2022. Șapte idei și modele pe care le vei vedea peste tot anul acesta

Mănâncă multă verdeață

Legumele verzi, în special spanacul, sunt pline de acid folic și vitamina B9, care ajută la creșterea unghiilor și le face mai puternice. O porție de verdeață pe zi te va ajuta să obții unghii mai lungi, care nu se vor rupe atât de ușor. 

Cojile de ou

Cojile de ouă sunt o sursă importantă de calciu, benefică pentru întărirea unghiilor. Păstrează cojile ouălelor atunci când gătești, apoi pisează-le până se formează o pastă. Aplică pasta pe unghii și las-o să acționeze câteva minute. Vei avea în scurt timp unghii la lungi și mai puternice. 

Ulei de măsline

Dacă unghiile tale se exfoliază des, atunci uleiul de măsline este cel mai bun remediu naturist. Acesta ajunge ușor în stratul interior al unghiilor tale, le calmează și le hidratează în profunzime. De asemenea, ajută la circulația sângelui și la creșterea unghiilor. Încălzește puțin ulei de măsline și masează-ți ușor unghiile și cuticulele timp de aproximativ cinci minute. Acoperăți mâinile cu mănuși și lasă uleiul să acționeze peste noapte. 

Citește și: Ce se intampla cu unghiile daca renuntam sa ne mai facem manichiura

Mierea

Mierea ajută la combaterea bacteriilor și infecțiilor și te poate ajuta să-ți menții unghiile și cuticulele hidratate. Amesteză două linguri de miere și câteva picături de zeamă de lămâie, apoi folosește pasta pentru a-ți masa unghiile. Lasă substanțele să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește cu apă călduță din abundență. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri