Frumusete

Remedii naturiste împotriva căderii părului. Ce poți face înainte să dai banii pe alte produse

Pierderea părului este o problemă deranjantă atât pentru femei cât și pentru bărbați. Cauzele pot fi diverse: stresul, o alimentație nesănătoasă, lipsa fierului în sânge, folosirea zilnică a aparatelor de coafare, decolorarea și multe altele. Cauți remedii naturiste împotriva căderii părului? Iată câteva soluții eficiente pentru un păr frumos și mătăsos.

Vezi care sunt cele mai bune și cele mai accesibile remedii naturiste împotriva căderii părului:

Încearcă uleiul de ricin

Acesta poate fi obținut din orice farmacie la un preț accesibil oricui. Tot ce trebuie să faci este să masezi scalpul cu el, după care să-l aplici pe toată lungimea părului. Este recomandat ca acest proces să fie realizat noaptea, pentru a putea lăsa uleiul să acționeze peste noapte. Pentru a nu păta fața de pernă, folosiți o cască de duș.

Poți opta pentru o mască din ulei de măsline și ou

Tot în categoria remedii împotriva căderii părului intră și acest tratament: amestecă două linguri de ulei cu gălbenușul unui ou și masează scalpul ușor. Lasă masca să acționeze în jur de o oră, după care spală bine părul cu apă călduță.

Infuziile din plante sunt ușor de realizat și vin ca tratament final, după spălarea părului

Salvia, rozmarinul și aloe vera ajută la întărirea firului de păr și stimularea creșterii. Infuzia se aplică prin tamponare direct la rădăcină ca remediu împotriva căderii părului.

O dietă bogată în fier, Omega 3, zinc și vitamine

Pe lângă măști și infuzii este recomandată o dietă bogată în fier, Omega 3, zinc și vitamine. De asemenea, masarea scalpului cu mișcări blânde, câteva minute pe zi, menține activi foliculii de păr și sporește circulația sangvină.

În cazul în care căderea părului este dată de diverse afecțiuni sau factori genetici, recomandăm să cereți sfatul doctorului.

Citește și:

4 idei de măști bio pentru fiecare tip de ten

Ce să mănânci pentru a avea un păr frumos. 8 alimente de introdus în dieta zilnică

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri