Ritual ayurvedic
Frumusete

Ayurveda este o practica de medicina alternativa veche cu radacinile in India antica. Aceasta utilizeaza alimente, mirodenii, remedii pe baza de plante si incurajeaza schimbarea stilului de viata pentru a stimula sanatatea si echilibra corpul, mintea si spiritul.

Ritualuri ayurvedice de frumusete pe care fiecare femeie ar trebui sa le incerce

Ayurveda este o practica de medicina alternativa veche cu radacinile in India antica. Aceasta utilizeaza alimente, mirodenii, remedii pe baza de plante si incurajeaza schimbarea stilului de viata pentru a stimula sanatatea si echilibra corpul, mintea si spiritul.

Pe langa acestea, practica contine si cateva ritualuri ayurvedice de infrumusetare, care au devenit tot mai populare in ultimii ani. Periajul uscat, masajul cu ulei si consumarea apei fierbinti cu lamaie dimineata sunt imprumutate din traditiile Ayurvedice.

Expertul in astfel de ritualuri, Shrankhla Holecek, spune ca "Ayurveda este un stil de viata. Este o abordare integrata care accentueaza interconectivitatea mintii, a corpului si mediului pentru a oferi rezultatele pe care le cautati".

Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

Cu ce e diferit ritualul ayurvedic de infrumusetare?

In Ayurveda, frumusetea interioara este sursa celei exterioare. Asta inseamna sa e necesar sa acorzi o atentie sporita tuturor produselor pe care le consumi, atat intern, cat si extern, explica specialistul Soffer.

Ea spune ca majoritatea produselor de ingrijire folosite sunt naturale, precum ierburi, uleiuri hranitoare sau amestecuri de colagen cu lapte.

Masti

Creeaza-ti propriul exfoliant acasa din faina, coaja de portocale uscata, amestecata cu rozamrin si miere. Lasa amestecul pe pielea ta timp de cinci minute, dupa care inlatura-l. Pentru alte masti home-made derivate din Ayurveda pentru o piele sanatoasa, ferma si frumoasa poti utiliza argila, miere sau turmeric.

Activitate fizica

Pe langa atentia acordata pielii, asigura-te ca mananci astfel incat sa contracarezi ceea ce pierde corpul tau odata cu inaintarea in varsta. De asemenea, fa sport pentru a combate efectele unui metabolism care incetineste, dar si pentru a iti mentine sistemul cardio-vascular sanatos.

Masajul cu ulei

Sanatatea pielii si a tesuturilor este stimulata prin masajul cu ulei. In plus, combate oboseala, previne ranile si hraneste toate tipurile de ten. Daca ai probleme cu somnul, masajul cu uleiuri calde si calmante te poate ajuta sa te odihnesti mai bine.

Sursa foto: Shuttestock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri