acid hialuronic beneficii
Frumusete

Acidul hialuronic este unul dintre cei mai hidratanti compusi pe care ii poti introduce in rutina de ingrijire. Acesta este umectant si poate retine pana la o mie de ori greutatea sa in apa, actionand ca un magnet si atragand H2O in profunzimea straturile profunde ale pielii.

Beneficiile uimitoare pe care acidul hialuronic le are asupra fiecarui tip de ten

Acidul hialuronic este unul dintre cei mai hidratanti compusi pe care ii poti introduce in rutina de ingrijire. Acesta este umectant si poate retine pana la o mie de ori greutatea sa in apa, actionand ca un magnet si atragand H2O in profunzimea straturile profunde ale pielii.

"Acidul hialuronic este un tip de zahar care apare in mod natural in tesutul conjunctiv al pielii. Deoarece functia sa principala este aceea de a retine apa, ajuta la sigilarea umezelii, care mentine pielea hidratata si sanatoasa. Aprovizionarea noastra naturala de HA se epuizeaza odata cu inaintarea in varsta si trebuie sa-i suplimentam productia, ceea ce explica de ce substanta este atat de populara in produsele pentru piele", a explicat dermatologul Gretchen Frieling pentru PureWoW.

HA se potriveste foarte bine oricarui tip de ten, asa ca este extraordinar pentru tenul ultra-sensibil, uscat, combinat sau gras. Cercetarile au descoperit, de asemenea, ca acidul hialuronic ajuta la cresterea vitezei cu care pielea se vindeca si repara.

Care sunt avantajele acidului hialuronic pentru piele

"Persoanele care au pielea uscata sau observa semne precoce ale imbatranirii pot gasi un aliat util in acidul hialuronic, deoarece ajuta la tratarea liniilor fine si a ridurilor, dar reduce si roseata, inflamatia. Pentru cele predispuse la acnee, HA este adesea inclus in tratamentul lor pentru puterea de hidratare noncomedogena, precum si pentru proprietatile sale antibacteriere. De obicei, nu poate elimina singur acneea, dar poate fi parte a unui tratament cuprinzator", a mai spus specialistul.

In timp ce acesta se gaseste peste tot in corp, este mai concentrat pe piele. Atunci cand este aplicat, actioneaza ca un umectant. Daca pielea ta este extrem de uscata, este benefic sa utilizezi HA pe langa crema hidratanta, ceea ce te poate ajuta sa sigilezi hidratarea. Dar daca tenul tau este gras sau mixt, folosirea unui ser cu HA iti poate oferi exact aceleasi avantaje, fara sa iti blocheze porii.

Asa cum a mentionat dr. Frieling, acidul hialuronic este extraordinar pentru pielea acneica, deoarece ajuta la recapatarea hidratarii pierdute in urma utilizarii produselor antibacteriene si a acizilor exfolianti, permitand totusi pielii sa respire.

In plus, s-a dovedit ca acidul hialuronic ajuta la accelerarea procesului de vindecare a ranilor, inclusiv a celor cauzate de acnee si cicatrici ramase in urma unor ale afectiuni ale pielii.

In timp ce aplicarea zilnica a acidului hialuronic va face pielea sa para mai tanara si stralucitoare, datorita faptului ca stimuleaza elasticitatea, se integreaza perfect in orice rutina anti-imbatranire fiindca se intelege bine cu retinolul, vitamina C sau E.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri