femeie balcon
Frumusete

model in salopeta alba care pozeaza pe balcon

Trucurile de frumusete ale frantuzoaicelor. Cum au grija de ele cele mai sofisticate femei din lume

Clemence von Mueffling, experta in frumusete, scriitoare pentru New York Magazine si fondatoarea site-ului beautyandwellbeing.com le invata pe cititoare cum sa adopte rutina de ingrijire a frantuzoaicelor. Tanara a crescut la Paris, invatand trucuri de la mama ei, Lorraine Bollore, si de la bunica sa, Regine Debrise, ambele redactori la revista Vogue.

"Mama si bunica m-au invatat ca frumusetea este o atitudine, un mod de a avea grija de tine. Ingrijirea este importanta si nu este vorba de vanitate - ci de increderea pe care o confera unei femei", spune Clemence von Mueffling.

Inainte de a le impartasi cititioarelor trucurile sale, Clemence a specificat ca frantuzoaicele nu cauta perfectiunea, ci isi doresc sa devina cea mai buna versiune posibila a lor, atat in interior, cat si in exterior, la orice varsta.

La ce trucuri de frumusete apeleaza frantuzoaicele, indiferent de varsta

Pielea este foarte importanta

Femeile franceze nu vor piele perfecta, ci piele sanatoasa si hidratata. Ele nu isi fac prea multe griji pentru riduri si incep sa foloseasca produse de la varste destul de fragede.

Clemence sustine ca, pe langa hidratare, cel mai important aspect legat de ingrijirea tenului este curatrea, care trebuie facuta in doi pasi: in timpul primei etape, se elimina impuritatile, poluarea si machiajul. Apoi, se canalizeaza atentia pe un strat mai profund al pielii, astfel incat curatrea sa optimizeze protectia si regenerarea naturala a pielii, care are loc in timpul somnului.

Parul este foarte important

In familia lui von Mueffling, femeile folosesc peria pentru a-si descurca parul. Ea spune ca e extrem de importanta calitatea periei si ca dintii trebuie sa fie confectionati din materiale naturale.

Mascara nu trebuie sa lipseasca din arsenalul de frumusete

Frantuzoaicele considera ca mascara da o nota de feminitate si, desi nu folosesc foarte multe farduri, nu ies niciodata din casa fara sa-si alungeasca genele si sa le ofere volum.

Flexibilitatea este esentiala

Flexibilitatea coloanei vertebrale si mobilitatea articulatiilor sunt doua elemente carora li se acorda mare atentie. Pentru a se simti mereu tinere si pline de vitalitate, femeile din Franta fac miscare si incearca sa fie active pana la varste inaintate.

Ingrijirea presupune disciplina

"Mama si bunica mea m-au invatat ca exista o anumita disciplina in ingrijirea personala. Pielea frumoasa este rezultatul unei igiene corespunzatoare. Dintii frumosi, de asemenea. Somnul si dieta corespunzatoare contribuie si ele la un aspect impecabil. O femeie frumoasa trebuie sa fie disciplinata cand vine vorba de ritualurile ei".

Frumusetea nu presupune efort

In Franta, in loc sa incerce sa para mai tinere, femeile iau masuri pentru a arata cat mai bine la varsta pe care o au. Mamele franceze isi invata fiicele sa-si imbunatateasca cele mai bune caracteristici si le spun ca frumusetea trebuie privita in ansamblu. Un zambet face mereu mai mult decat un ruj scump, iar increderea care vine de interior nu poate fi capatata prin nicio interventie estetica.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri