shutterstock_420599467
Moda

Cum sa mergi pe tocuri ca modelele de pe catwalk. 9 trucuri utile

Pantofii inalti pot deveni cei mai buni prieteni ai unei femei, daca aceasta invata sa mearga corect pe ei. Iti doresti sa pasesti increzatoare pe tocuri? Am intocmit o lista cu trucuri care sa te ajute sa-ti indeplinesti obiectivul:

  • Alege-ti corect pantofii

Inainte de invata sa mergi pe tocuri, trebuie sa-ti alegi o pereche potrivita de pantofi. Ca incepatoare, foloseste un toc scurt, puternic, cu sprijin bun pentru glezna si curele groase. Pe masura ce devii mai experimentata, poti sa avansezi catre platforme si apoi pantofi cu toc cui.

  • Intinde-ti gleznele

Daca ti-ai format un obicei din a purta adidasi, tenesi sau balerini, e important sa-ti incalezesti si intinzi gleznele. Daca piciorul nu este obisnuit sa stea intr-un unghi atat de incomod, iti va face probleme in pantofi cu toc inalt.

  • Exerseaza pe mocheta sau suprafete mai moi

Exerseaza mersul pe tocuri pe mocheta, covor, sau o suprafata care sa creeze aderenta. Cu cat suprafata este mai putin neteda, cu atat vei obtine mai multa tractiune. Un alt truc este sa-ti tocesti putin talpa pentru a impiedica alunecarea.

  • Paseste pe calcai

E la fel ca la oricare alt model de pantof: mai intai pui calcaiul in pamant si abia apoi atingi suprafara cu degetele. Cand piciorul atinge pamantul, genunchiul trebuie sa fie drept.

  • Gaseste-ti echilibrul

Inainte de a incepe sa pasesti propriu-zis pe tocuri, gaseste-ti mai intai echilibrul pe calcai si abia apoi lasa si varful piciorului jos. Urmeaza sa schimbi greutatea corpului pe celalalt picior si sa continui mersul. Tine minte ca fiecare pas trebuie sa fie intentionat si sigur pentru ca aspectul tau sa fie unul elegant si frumos.

  • Mergi in linie dreapta

Daca iti doresti sa fii gratioasa ca un model de pe marile podiumuri de la Saptamanile Modei, e important sa mergi in linie dreapta si sa pui fiecare picior direct in fata celuilalt cand faci un pas.

  • Priveste inainte, nu jos

Cand iti pui pantofi cu toc, tendinta e sa privesti in jos, ca sa vezi cum calci. Daca procedezi asa, nu vei observa gropile de pe trotuar, grilajele sau potecile pietruite. Uita-te drept inainte cand mergi si o sa poti anticipa diferitele probleme de pe traseu.

  • Uita regulile pe scari

Spre deosebire de mersul pe o suprafata plana, unde calcaiul trebuie sa atinga primul solul, in cazul treptelor regula e inversa: primele pe treapta trebuie sa ajunga degetele si varful piciorului. La coborare, e important ca silueta sa fie usor indreptata catre balustrada, astfel incat sa existe mai multa stabilitate.

  • Centrul de greutate se schimba pe iarba

Ideal ar fi sa nu porti tocuri pe iarba, dar daca nu le poti evita, mergi mai degraba pe varfuri astfel incat sa eviti afundarea tocurilor in pamant.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri