nume copil
Parenting

Cum sa alegi numele perfect pentru copilul tau. Asa ii gasesti un nume unic

Alegerea numelui copilului tau nu este un lucru chiar atat de simplu, nu? Chiar daca este dificil sa gasiti unul perfect, tu si partenerul tau va puteti distra pe cinste pana veti ajunge la o idee comuna.

Aceste sfaturi va vor ajuta sa ii selectati un nume unic micutului sau micutei:

  • Evita numele ciudate

Unii parinti se inspira din filme, carti sau denumirile unor simboluri ori alte surse ciudate. Chiar daca vrei sa ii alegi un nume pretentios, tine cont de faptul ca acesta l-ar putea afecta destul de mult pe bebelus. De exemplu, poate ajunge tinta atacurilor partenerilor de joaca.

  • Nu alege un nume popular

Din dorinta de a le alege nume moderne prichindeilor, parintii au tendinta de a se inspira din trendurile actuale. Daca vei ingrosa randurile lor, cel mai probabil il va chema la fel ca pe jumatate dintre colegi.

  • Nu alege un nume care se pronunta greu

Te poate atrage un nume neobisnuit, exotic, doar ca acesta in timp poate crea frustrari, mai ales daca va fi pronuntat gresit ori copilul va fi intrebat constant cum i se pronunta numele.

  • Fii atenta la ce inseamna numele ales

Nu este o pierdere de timp sa afli exact ce inseamna numele ori daca exista asocieri nefericite cu el. Asta pentru ca exista o multime de nume care pot insemna lucruri neplacute.

  • Trebuie sa se potriveasca cu numele de familie

Pe langa sonoritate, ai grija sa nu ajungi la cacofonii ori initialele numelui bebelusului sa nu alcatuiasca combinatii ciudate, gen: LCD, CAC, BAR.

  • Un prenume sau doua?

In zilele noastre mai multe prenume nu isi mai au rostul. Poti sa optezi pentru aceasta optiune daca tu si tatal copilului nu cadeti de acord asupra unui nume.

  • Apelati la arborele genealogic

De multe ori, cele mai frumoase nume sunt vechi de secole. Numele rudelor voastre ar putea fi o sursa buna de inspiratie pentru numele copilasului.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri