shutterstock_658939585
Sanatate

Ce se poate intampla in corpul tau daca mananci un avocado pe zi. Beneficiile acestui aliment

Originar din America Centrala, avocado este acum cultivat in intreaga lume. Laudat pentru aroma lui delicioasa, acest aliment e renumit pentru beneficiile pe care le poate avea asupra sanatatii.

Bogat in acizi grasi monosaturati, fibre dietetice si nutrienti esentiali care ajuta organismul sa functioneze la capacitate maxima, avocado e considerat de multi un super-aliment.

Iata ce schimbari in bine pot aparea in corpul nostru daca il consumam zilnic:

  • Beneficii anti-imbatranire

Nutritionistul si dieteticianul certificat Nicolette Pace a declarat pentru HuffPost: "Sanatatea pielii se bazeaza pe o aprovizionare adecvata cu nutrienti esentiali. Unele studii indica faptul ca este intr-adevar posibil sa amanam imbatranirea si sa mentinem frumusetea pielii printr-o dieta potrivita."

Deoarece avocado este plin de grasimi monosaturate si acizi grasi esentiali, este perfect in lupta impotriva imbatranirii.

  • Beneficii anti-stres

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Adelaide din Australia, nivelurile scazute de magneziu se pot manifesta sub forma de dureri de cap, stres, emotivitate crescuta, anxietate generalizata, tulburari de atac de panica, insomnie, oboseala si astenii.

Elise Museles, experta in psihologie si nutritie, a spus pentru Elle: "Avocado este bogat in magneziu, un ingredient anti-stres, care ne ajuta sa eliberam tensiunea si sa ne odihnim corespunzator."

  • Beneficii in accelerarea recuperarii musculare post-antrenament

In ceea ce priveste recuperarea muschilor dupa sala, nutritionistul sportiv Cynthia Sass a explicat pentru GQ: "O dieta de recuperare ideala ar trebui sa includa grasimi sanatoase intrucat ele sunt necesare pentru vindecarea muschilor si a articulatiilor. Dupa cum stim, avocado contine o multime de astfel de grasimi si aminoacizi, la randul lor vitali pentru sanatatea sistemului muscular."

Acest fruct carnos contine toti cei noua aminoacizi esentiali necesari pentru sinteza adecvata de proteine, care contribuie la repararea muschilor suprasolicitati. De asemenea, muschii au nevoie de potasiu pentru a se recupera corect, iar avocado are 250 mg/portie.

  • Beneficii la nivelul digestiei

Avocado este un super-aliment bogat in fibre si nutrienti esentiali precum potasiul, care ajuta la promovarea functiei digestive sanatoase. Este, de asemenea, un aliment cu continut scazut de fructoza, deci nu provoaca gaze.

In plus, potrivit unui studiu din 2013, avocado poate avea un efect-antidot asupra alimentelor care provoaca inflamatii in organism.

  • Beneficii la nivelul unghiilor

Mai multi dintre nutrientii care ajuta la intarirea unghiilor se regasesc in avocado - de exemplu, biotina.

Conform unui studiu al Universitatii de Stat din Oregon, o deficienta de biotina poate duce la deteriorarea unghiilor. Deoarece avocado contine doua pana la sase micrograme de biotina/fruct, este ideal pentru recapatarea frumusetii manichiurii.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri