femeie tuse raceala
Sanatate

femeie bolnava care sta in pat si tuseste

Cele mai bune remedii naturale impotriva tusei

Tusea este un simpotom deranjant al gripei si racelii. De multe ori, inainte de a prescrie un antibiotic impotriva ei, medicii vor sugera pacientilor remedii naturale.

Tusea poate fi cauzata de o varietate de factori, dar cei mai frecventi sunt bacteriile si virusurile, alergiile, refluxul gastro-esofagian si astmul.

O tuse uscata este cauzata de uscaciunea, mancarimea, raguseala si iritatia gatului, in timp ce tusea umeda, cu mucus, este de obicei cauzata de un virus.

Pentru ambele variante, urmatoarele remedii naturale sunt adesea recomandate de medici inainte de prescrierea unui tratament, fie ca e cu antibiotic sau fara.

Solutii naturale contra tusei cauzate de gripa si raceala

Suc de portocale

Cheia pentru ameliorarea tusei sta in consumarea cat mai multor lichide. Plamanii trebuie sa fie bine hidratati pentru a minimiza formarea de mucus. Nu numai ca sucul de portocale este gustos, el contine si multa vitamina C, care ajuta la reducerea simptomelor anterior mentionate.

Cimbru

"Cimbrul poate fi folosit atat pe post de condiment, cat si ca medicament”, spune Michael S. Fenster, medic cardiolog, autor si bucatar profesionist. Frunzele si florile contin timol si carvacrol, care actioneaza ca antispasmodice, expectorante si care contin compusi antibacterieni si antivirali.

Ghimbir

Condimentele aromate, inclusiv ghimbirul, scortisoara si anasonul, ajuta la intarirea sistemului respirator. Acestea pot fi transformate intr-un ceai delicios din plante, iar apa calda si aburul vor veni cu beneficiul suplimentar de a ajuta la desfundarea nasului si eliberarea plamanilor.

Ardei iuti

Alimentele picante contribuie la intarirea sistemului respirator si in special cele care contin capsaicina pot reduce in mod semnificativ congestia si tusea care provin din alergii sau rinite.

Lapte de migdale

Ideea potrivit careia consumul de produse lactate determina cresterea productiei de mucus este un mit. Daca aveti o tuse uscata si simtiti nevoia sa consumati ceva cremos, care sa va panseze gatul si sa usureze raguseala, laptele de migdale sau de nuca de cocos este un bun inlocuitor pentru cel clasic.

Miere

Nu numai ca este gustoasa, dar s-a dovedit a fi la fel de eficienta in suprimarea tusei, in special a celei cauzate de infectii ale tractului respirator superior, ca unele medicamente eliberate in farmacii fara retea.

Gargara cu apa sarata

O modalitate buna de calmare a inflamatiei gatului si a tusei consta in prepararea unei solutii din apa calduta cu sare, cu care sa faceti gargara timp de 30 de secunde, de cateva ori pe zi.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri