remedii puncte negre
Frumusete

Remedii casnice împotriva punctelor negre sursă foto: Shutterstock

7 remedii eficiente împotriva punctelor negre pe care le poți încerca acasă

Punctele negre sunt un coșmar pentru oricine, iar uneori, oricât de bine ai avea grija de pielea ta, acestea își fac apariția în cel mai rău moment posibil. Cu toate acestea, există câteva remedii casnice, recomandate de Alexander Dane, un dermatolog din New Jersey, care te pot ajuta să scapi de porii înfundați fară prea mult efort.

Iată 7 remedii eficiente împotriva punctelor negre pe care le puteți încerca acasă

1. Masca din bicarbont de sodiu și apă

Bicarbonatul de sodiu ajută la neutralizarea dezechilibrelor pH pe ale pielii, acționând, de asemenea, ca un exfoliant pentru îndepărtarea murdăriei, a uleiului și a celulelor moarte ale pielii. Amestecați două linguri de bicarbonat de sodiu și două de apă până se formează o pastă. Aplicați-o pe față, masați și clătiți cu apă caldă, iar la final aplicați cremă hidratantă.

Citește și: Cum să-ți răsfeți tenul - top cinci măști de față pe care să le încerci acasă

2. Exfoliere cu zahăr brun

Puteți obține un exfoliant împotriva punctelor negre de pe nas și bărbie amestecând o lingură de zahăr brun, o lingură de miere și una de suc de lămâie. Aplicați pe față și masați prin mișcări circulare timp de cinci minute, după care clătiți și aplicați o cremă hidratantă.

3. Mască cu turmeric sălbatic

Curcuma sau turmeric poate fi utilizată pentru a ajuta la îndepărtarea punctelor negre datorită proprietăților sale antibacteriene, antifungice și antiinflamatorii”, spune dr. Dane. Pentru utilizare, luați o lingură de tumeric sălbatic și amestecați-o cu o lingură de apă sau ulei de cocos pentru a forma o pastă, aplicați pe față și lăsați acționeze timp de 10 până la 15 minute înainte de a o îndepărtă cu apă.

4. Scrub cu zahăr și ulei de cocos

Un alt remediu eficient împotriva punctelor negre il constituie scrubul. Puteți amesteca zahăr cu ulei de cocos pentru a obține un scrub pentru întregul corp, nu doar pentru fața. Aplicați în zonele unde doriți exfoliați pielea și îndepărtați celulele moarte.

5. Benzi pentru puncte negre făcute în casă

Există numeroase opțiuni de benzi pentru îndepărtarea punctelor negre pe piață, însă acest lucru poate fi obținut și acasă. Amestecați o lingură de lapte cu una de miere și puneți la microunde pentru 10 secunde. Încercați amestecul pe braț pentru a vedea dacă temperatura este una potrivită, după care aplicați în zonele unde aveți puncte negre și acoperiți-le apoi cu o fășie de bandă pentru epilat.

Lăsați se usuce timp de 15 minute, după care îndepărtați printr-o mișcare bruscă, clătiți și aplicați cremă hidratantă.

6. Ceai verde

Ceaiul verde poate ajuta la scăderea producției de ulei a pielii și funcționează ca un antioxidant excelent. Se amestecă o linguriță de frunze de ceai verde uscat cu o linguriță de apă și se masează în zonele afectate timp de trei minute. După aceea, clătiți și aplicați o cremă hidratantă. Acest tratament poate fi utilizat două sau trei zile pe săptămână.

Citește și: Rutina de îngrijire a tenului. Care este ordinea corectă de aplicare a produselor cosmetice

7. Mască din albuș de ou

Masca din albuș de ou este un mod eficient de a îndepărta punctele negre acasă. Bateți un albuș de ou, aplicați un strat pe față, după care acoperit- tenul cu un șervețel ca și cum ați aplica o mască și terminați procesul prin aplicarea unui al doilea strat de albuș de ou peste șervețel. Lăsați masca se usuce timp de 20 de minute, după care îndepărtați-o.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri