Cum să ai mai multă energie iarna/ Shutterstock
Sanatate

Cum să ai mai multă energie iarna/ Shutterstock

Cum să ai mai multă energie iarna. Cinci moduri prin care poți scăpa de letargie 

Odată cu venirea sezonului rece, energia noastră a început să scadă. Ne simțim letargici și ne dorim mai mult să petrecem timp în casele noastre călduroase. Indiferent dacă suferi de tulburări afective sezoniere sau nu, trebuie să știi că vremea rece ne seacă de energie, însă există câteva moduri prin care putem să reducem aceste stări. 

În timp ce ne apropiem cu pași repezi de „hibernare” și ne gândim mai mult la perioada sărbătorilor, trebuie să ținem cont de câteva obiceiuri care ne vor ajuta să ne recăpătăm energia pierdută odată cu terminarea verii. 

Profitați cât mai mult de lumina dimineții

Lumina este un factor important în reglarea ritmului cardiac, iar în sezonul rece este dificil să-i oferim corpului acest lucru, asta din cauza faptului că ziua este mult mai scurtă, iar diminețile sunt mai întunecate. Cu toate acestea, încercați să profitați cât mai mult de primele ore de la răsărit. Veți observa cum dopamina va crește și veți avea o stare de spirit mai bună. Vă veți putea concentra mai bine, veți avea mai multă energie și un sistem imunitar mai puternic. Este nevoie de doar 15 minute petrecute în lumina naturală a dimineții și veți simți cum corpul vostru se va încărca de energie. 

Citește și: Cum să-ți îngrijești pielea iarna aceasta. Sfaturi care te vor ajuta să o păstrezi hidratată și sănătoasă

Vitamina D

O altă problemă generată de lipsa luminii solare este deficitul de vitamina D. Cei mai mulți dintre noi suferă de acest lucru în timpul anotimpului rece, iar simptomele sunt: stare de spirit scăzută, oboseală, dezechilibru hormonal și imunitate scăzută. Așadar, începând cu perioada de toamnă și până în primăvară, experții recomandă tuturor să ia suplimente de vitamina D. Desigur, acest lucru este indicat după o discuție cu medicul. 

Faceți mișcare

În sezonul rece e mult mai greu să te ridici din pat și să-ți faci exercițiile fizice, dar acest obicei ar putea să vă aducă mai multe beneficii decât a-ți crede. Oricât de tentant ar fi să stați sub pătură și să vă uitați la seriale, încercați să aveți măcar 30 de minute de mișcare pe zi. Puteți să faceți exercițiile obișnuite sau poate doar o plimbare în parc. 

Faceți băi fierbinți

Pe lângă faptul că este dovedit științific că o baie fierbinte scade nivelul de stres din organism, este, de asemenea, și o oportunitate excelentă pentru a vă încărca cu energie. Puteți să aprindeți lumânări parfumate, să adăugați seruri parfumate și chiar să citiți o carte în timp ce vă relaxați în apa fierbinte. 

Citește și: Dietă de iarnă. 5 băuturi făcute în casă care îți vor crește imunitatea

Consumă mai multe alimente de sezon

Consumul de produse organice, de sezon, este cea mai bună modalitate de a-i oferi corpului toți nutrienții de care are nevoie pentru a se dezvolta. Puteți folosi toate legumele de sezon, cum ar fi dovleacul, varza, prazul, păstârnacul, și să vă preparați cele mai gustoase mâncăruri. O alimentație sănătoasă vă va ajuta cu siguranță să aveți un bust de energie și să faceți față schimbărilor de temperatură. 

Etichete: energie , sistem imunitar , iarna

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri