Patru alimente care te vor ajuta să slăbești/ Shutterstock
Sanatate

Patru alimente care te vor ajuta să slăbești/ Shutterstock

Patru alimente care te vor ajuta să slăbești. Acestea te vor scăpa cu siguranță de kilogramele în plus

Atunci când ne dorim să slăbim alegem să ținem diete dificile, care de multe ori ne dau bătăi de cap. Cu toate acestea, există patru alimente care ajută la pierderea în greutate și care pot fi adăugate cu ușurință în alimentația noastră. 

Acestea ajută organismul să scape de grăsimea viscerală, care este stocată în interiorul corpului nostru și afectează în organele vitale, în special ficatul și intestinele. Aceasta reprezintă aproximativ o zecime din toată grăsimea stocată în organism și poate crea probleme grave de sănătate dacă nu este eliminată. 

Citește și: Patru diete care promovează un stil de viață sănătos și te ajută să slăbești. Și nutriționiștii le recomandă

Există totuși câteva alimente care te vor ajuta să scapi de grăsimea din interior și să-și îmbunătățești vizibil starea de sănătate. Cu siguranță ai încercat aceste alimente până acum, poate sunt și unele din preferatele ale sau poate că le ai tot timpul în bucătăria ta. Iată că acum știi și cum te pot ajuta acestea și cât de benefice sunt pentru organism.

Avocado

Un studiu publicat în revista Journal of Nutrition a analizat efectele consumului de avocado asupra grăsimii viscerale. Cercetările au fost efectuate în rândul adulților supraponderali sau obezi, fiind un total de 105 persoane cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani. Aceștia au fost împărțiți în două grupe, prima primind zilnic o masă care conține avocado, iar a doua grupă primind o masă fără avocado, timp de 12 săptămâni. 

La începutul și la sfârșitul celor 12 săptămâni, cercetătorii au măsurat grăsimea viscerală a participanților, toleranța la glucoză și metabolismul acestora. S-a descoperit că persoanele care au consumat avocado ca parte a mesei zilnice au avut o reducere a grăsimii viscerale mai profunde, față de cele care nu au consumat avocado. 

Mure

Murele sunt bogate în antioxidanți naturali, care ajută la arderea grăsimilor din organism și a celulelor dăunătoare. De asemenea, aceste fructe de pădure conțin și polifenoli, un compus care previne formarea suplimentară de grăsime. În plus, murele au un conținut scăzut de calorii, ceea ce le face o gustare excelență atunci când îți e foame, mai ales că poți scăpa de kilogramele în plus mâncând. 

Citește și: Cele mai bune diete în 2022. Cum să-ți alegi regimul alimentar în funcție de nevoile tale

Fasolea

Fasolea este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți consuma. Ajută foarte mult la eliminarea grăsimii viscerale, asta pentru că este bogată în fibre, luptând împotriva inflamației. Potrivit cercetătorilor de la Wake Forest Baptist Medical Center, fasolea reduce considerabil kilogramele în plus și ajută la regenerarea organismului. 

Legume crucifere

Legumele crucifere, precum varza de Bruxelles, nu sunt alimente pe placul multor oameni, însă ele sunt cele mai bune alimente de consumat atunci când vreți să slăbiți. Potrivit publicației medicale Healthline, varza de Bruxelles conține fibre solubile, care ajută la reducerea depozitelor de grăsime din organism. 

Sfaturi pentru a scăpa de kilogramele în plus 

Dacă doriți să slăbiți este foarte indicat să ardeți cât mai multe calorii, practicând sport regulat, și să consumați alimente care vă ajută să scăpați de grăsime. Iată câteva sugestii cu privire la ce să mănânci:

  • Asigură-te că ai o dietă echilibrată
  • Încearcă să mănânci cel puțin cinci porții de fructe și legume în fiecare zi și include alimente bogate în amidon
  • Consumă băuturi lactate cu un conținut redu de grăsimi sau din soia, îmbogățite cu calciu
  • Mănâncă mai multă fasole, leguminoase, pește și ouă
  • Consumă mai puțin ulei nesaturat
  • Bea șase - opt pahare de apă în fiecare zi
  • Evită să adaugi sare sau zahăr în mâncare
Etichete: dieta , alimente , sanatate , slabit

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?