anorexica
Sanatate

Tânăra care s-a hrănit doi ani de zile cu salată, roșii și mere a învins anorexia: ”Mi-a fost imposibil să mă angajez!”

O tânără în vârstă de 25 de ani, care n-a mâncat nimic altceva decât salată, roșii și mere pentru doi ani de zile, a câștigat bătălia cu anorexia.

Mai Kerivel, în vârstă de 25 de ani, s-a înfometat și a ajuns anorexică, cântărind doar 33 de kilograme. În momentul în care a fost refuzată pentru un job, pe motiv că e ”prea slabă pentru el”, ea a decis să facă o schimbare. Astfel, acum cântărește 54 de kilograme și poate spune cu mândrie că a învins anorexia.

Lucy Worsley Investighează este un documentar despre cele mai dramatice capitole ale istoriei britanice. Pe DIGI Wolrd și DIGI Online, azi de la 20:00.

”Nu mâncam deloc proteine și beam foarte multă apă. Dieta mea era extremă.”, a povestit Mai, care e profesoară.

”Uneori, mâncam niște salată, poate și niște roșii și mere. Eram obsedată să cântăresc totul. Chiar și salata și roșiile.”, a mai povestit tânăra, iar șirul mărturisirilor nu s-a oprit aici: ”Mi-era teamă să consum și roșii, pentru că conțin destul de mult zahăr.”, a mai adăugat ea.

Tânăra a povestit că a început să mănânce din ce în ce mai puțin pe când avea 17 ani, iar familia ei s-a mutat în Vietnam.

”Fetele din Vietnam sunt foarte slabe. Mă consideram grasă în comparație ele. Am slăbit aproape zece kilograme până am ajuns acolo, însă tot mă vedeam grasă.”, a mai povestit Mai.

În 2014, însă, ea s-a mutat în Melbourne, Australia, pentru un an, iar acela a fost momentul în care a realizat că are o problemă.

”Nu mi-am putut găsi un job din cauza greutății mele. Angajatorii îmi spuneau să mă îngraș un pic. Nu-i judec. Păream bolnavă”, a mai dezvăluit tânăra.

Ulterior, ea a început să mănânce normal, iar în șase luni s-a îngrășat mult. Atunci a ales să meargă și la sală, iar odată cu exercițiile fizice pe care le făcea, ea și-a recuperat silueta.

În ultimii trei ani, ea a mers la sală aproape zilnic, iar acest lucru o bucură: ”Mănânc mai mult decât prietenii mei, dar fac sport mai mult decât ei. Nu consum carne, însă la micul dejun mănânc ouă și cartofi dulci.”, a mai spus ea.

Credit foto: Profimedia Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri