menstruatie dureri
Despre Tine

Cercetarile de la Universitatea din Western Sydney arata ca, la nivel global, 71% dintre femeile tinere au dureri menstruale, iar 20% dintre ele au lipsit de la cursuri din cauza acestora.

Studiu: 71% dintre tinere au dureri menstruale. Din aceasta cauza, un sfert din ele lipsesc de la scoala

Cercetarile de la Universitatea din Western Sydney arata ca, la nivel global, 71% dintre femeile tinere au dureri menstruale, iar 20% dintre ele au lipsit de la cursuri din cauza acestora.

41% dintre ele au declarat ca performanta academica sau concentrarea le sunt afectate in mod negativ de aceasta perioada a lunii.

Potrivit The American College of Obstetricians and Gynecologists, adolescentele au sanse mai mari de a avea dureri menstruale. Noul studiu contrazice acest lucru si arata ca rezultatele sunt similare si in cazul tinerelor studente.

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Acest lucru inseamna ca atat adolescentele, cat si tinerele femei sunt dezavantajate in ceea ce priveste rezultatele obtinute la scoala: "Se intampla adesea intr-un moment crucial al vietii lor, cum ar fi ultimii ani de scolarizare, cand rezultatele academice pot avea consecinte pe termen lung", spune Dr. Armor.

"Educatia este cel mai puternic instrument pe care multi dintre noi il vom avea in viata"

Persoanele care au participat la studiu le-au spus cercetatorilor ca durerile menstruale le-au impiedicat sa ia parte la activitati sociale si scolare.

Aceasta este o problema pe care tot mai multi activisti au abordat-o. Intr-o editorial publicat in revista Teen Vogue, actrita Gina Rodriguez scria ca "educatia este cel mai puternic instrument pe care multi dintre noi il vom avea in viata si nicio fata nu ar trebui sa rateze scoala din cauza menstruatiei".

Totusi, aceasta problema nu se limiteaza la fete. Multe femei nu pot merge la serviciu cand sunt la menstruatie, din cauza durerilor greu de suportat. O ancheta realizata de YouGov a aratat ca performantele a 42% dintre femeile aflate in piata muncii sunt afectate in mod negativ de durerile menstruale.

In vreme ce multe femei sunt puse in situatia de a isi lua concediu neplatit si a-si justifica absentele, in cateva tari doamnele si domnisoarele pot beneficia de concediu menstrual.

Concediul menstrual este recunoscut in tari precum Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Indonezia si Zambia.  Unele companii indiene au lansat, de asemenea, astfel de politici.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri