masaj picior
Sanatate

Multi oameni considera ca reflexologia este un masaj bun la talpile piciorelor, insa in realitate, este mai mult de atat.

Tot ce trebuie sa stii despre reflexologie. Ce beneficii are asupra sanatatii

Multi oameni considera ca reflexologia se rezuma la un masaj bun la talpile piciorelor. In realitate insa, este mai mult de atat.

Reflexologia este un tip de terapie alternativa bazata pe ideea ca diferite zone ale picioarelor si ale mainilor corespund unor muschi sau organe. Prin tehnica precisa, se aplica presiune asupra acestor puncte pentru a elibera tensiunea, a imbunatati circulatia, a fortifica corpul si pentru a sustine sanatatea in zona inrudita a corpului.

Functioneaza reflexologia? Da si nu. Exista putine dovezi stiintifice care sa sustina teoria ca atingerea unor zone ale piciorului poate stimula anumite parti ale corpului. Mai multe studii arata insa ca reflexologia poate fi benefica bunastarii in general, prin cresterea relaxarii si scaderea stresului.

Cum se deruleaza o sedinta de reflexologie

Cum se simte un astfel de masaj? In timpul unei sesiuni de reflexologie, pantofii si sosetele sunt indepartate si pacientul se aseaza intr-o pozitie confortabila. Spre deosebire de masajele clasice, reflexologul nu va folosi lotiuni sau uleiuri, ci va aplica presiune cu degetele in functie de o anumita harta, lucrand in jurul picioarelor.

"In functie de toleranta personala la durere si de problemele de sanatate pe care le aveti, reflexologia poate durea uneori", a spus terapeutul Lakshmi Keves pentru Pure Wow.

Dar in general, majoritatea oamenilor considera ca un astfel de masaj este o experienta placuta. O sedinta tipica de reflexologie dureaza 30-60 de minute.

Reflexologia se practica inca din Egiptul Antic. Pe atunci, terapia era folosita in scopuri preventive si de tratare a afectiunilor celor in suferinta.

Sursa foto: iStock/ Getty Images

Etichete: reflexologie , terapie , masaj

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?