femeie baie cu spuma
Timp Liber

12 activitati relaxante cu buget zero. Cum sa te recreezi fara sa cheltuiesti bani

Relaxarea este absolut necesara pentru sanatate. Din pacate insa, din cauza ritmului vietii moderne, a devenit din ce in ce mai greu sa ne destindem. Mai ales pe bani putini sau cu buget 0!

Stilul de viata agitat ne tine pe multe dintre noi in priza si de aceea ne e greu sa ne deconectam de la ritmul alert in care traim. Obiceiurile noastre pot fi insa foarte daunatoare sanatatii si de aceea e important sa oferim sansa sistemului nostru nervos sa ne ajute sa ne odihnim si recuperam.

Pentru a gasi modalitatea de relaxare perfecta, specialistii ne recomanda sa incercam mai multe activitati - in definitiv, nicio reteta nu e universal valabila. Si, contrar credintei populare, nu este nevoie de o zi la un spa scump sau o calatorie intr-o alta tara pentru a ne deconecta de la problemele zilnice.

Incearca aceste activitati simple si necostisitoare pentru cateva momente de recreere

Ingrijeste-ti picioarele obosite

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Baile la picioare sunt unele dintre micile luxuri ale vietii, care iti pot permite sa-ti relaxezi atat trupul, cat si mintea. Picioarele duc tot greul in viata de zi cu zi, asa ca merita sa fie alintate cu apa calda, masaj, uleiuri sau saruri si lotiune parfumata.

Fa o plimbare in cel mai apropiat parc

Aerul curat, umbra copacilor si razele soarelui iti vor aduce un plus de bunastare fara pic de investitie financiara. Ia-ti sticla cu apa si fa-ti numarul de pasi zilnici intr-un ritm relaxat si lin.

Admira apusul

Rasariturile si apusurile sunt experiente glorioase, in care natura ne aminteste cat poate fi de fascinanta. In mod normal, trecem cu vederea spectacolul zilnic pe care ni-l ofera. Asadar, cand te simti coplesita, fa-ti timp si urmareste un apus dintr-o locatie frumoasa. Ai sa vezi cum iti va schimba starea de spirit.

Uita-te prin albume foto vechi

Nostalgia poate readuce la suprafata sentimente puternice: sunetul reconfortant al vocii mamei, siguranta imbratisarii tatalui, rasul prietenilor sau linistea pe care ai descoperit-o intr-o insula dintr-o vacanta uimitoare.

Suna un prieten sau o ruda cu care nu ai mai vorbit demult

Sa auzi vocea mamei tale sau a celui mai bun prieten poate fi o adevarata terapie. Cand simti nevoia de un moment rapid de zen, fa-ti timp si saluta pe cineva drag.

Fa karaoke pe YouTube

Muzica si dansul stimuleaza instantaneu starea de spirit si te relaxeaza, potrivit unui studiu publicat in Memory & Cognition. Nu ai nevoie de o masina de karaoke fantezista, ci poti folosi milioanele de videoclipuri gratuite postate pe YouTube pentru a te "prosti" putin.

Mediteaza

Meditatia este una dintre cele mai puternice metode de relaxare pe care le avem la dispozitie. Iar partea cea mai buna este ca tot ce iti trebuie pentru a medita este un loc linistit si o minte limpede. La inceput iti va fi greu, dar incearca macar sa stai intr-o pozitie relaxata, sa inchizi ochii si sa fii atenta la felul in care respiri. E un exercitiu simplu, care poate avea beneficii majore pentru trup si spirit.

Plimba-ti cainele

Un animal de companie poate contribui la ameliorarea stresului. Daca ai un prieten blanos in viata ta, acorda-i atentie si gandeste-te la cateva activitati prin care sa va puteti bucura unul de prezenta celuilalt.

Fa-ti ordine in haine

Dezordinea accentueaza starile de anxietate, potrivit unui studiu publicat in Current Psychology. Asadar, putina ordine poate induce o "stare de bine" si liniste in subconstientul tau.

Fa o baie cu spuma

Apa calda combinata cu spuma, lumanari si muzica in surdina te va relaxa dupa o zi grea la munca! O baie de doua ore inainte de somn poate contribui enorm la odihna ta, potrivit celor mai recente studii.

Scrie intr-un jurnal

Scrierea sentimentelor amelioreaza starile negative si stresul, potrivit unui studiu publicat in Behavior Research and Therapy. Scrisul te ajuta sa scapi de stres si de anxietate, sa-ti rezolvi dilemele existentiale, iti creste productivitatea si iti intareste sistemul imunitar.

Citeste o carte buna

Mesaje, e-mailuri si fluxul de continut interminabil pe internet... Daca le luam in considerare, citim mult in fiecare zi. Dar cand vine vorba de relaxare, exista o diferenta intre citit pentru munca si citit pentru distractie. Alege o carte dintre cele care sigur stau pe uitate pe noptiera ta si pierde-te in lumea ei fascinanta.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri