sarbatori sfaturi nutritie
Timp Liber

Ce trebuie sa faci pentru a nu te simti obosita dupa mesele de Sarbatori, conform nutritionistilor

Sarbatorile pot reprezenta un camp minat din cauza meselor pline cu preparate care mai de care mai apetisante. Acestea contin de regula mancaruri grele, care ne pot face sa ne simtim obositi si ne dau o stare generala proasta. Jurnalistii de la PureWoW au discutat cu trei nutritionisti si au aflat ce trebuie sa facem pentru a nu ne simti obositi dupa mesele imbelsugate de Craciun si Revelion. Nu iti face griji, recomandarile lor nu includ doar salate si sucuri naturale.

  • Nu renunta la gustarile dintre mese

Cand stii ca vei avea parte de o masa mare, delicioasa, poate fi tentant sa mananci mai putin pana atunci. Conform lui Maya Feller, nu este indicat sa faci acest lucru: "Daca organismul tau cere o gustare, ar trebui sa il asculti- chiar daca este in apropiere de masa".

Atentie insa, ai grija ce gustare alegi. Expertul sugereaza sa consumi o portie de migdale si una de iaurt simplu, care "este bogat in nutrienti si va furniza fibre si grasimi sanatoase pentru inima".

  • Nu te abtine

"Rasfata-te si bucura-te in timpul sarbatorilor pentru ca, daca nu o faci, vei ajunge sa te supraalimentezi pe termen lung. Acest lucru poate parea un sfat de nutritie neobisnuit, dar daca nu mancam ceea ce corpul nostru isi doreste, gandul va ramane in mintea noastra si vom avea tendinta de a ne supraalimenta, in special in perioada sarbatorilor", spune Nicolette Pace.

Nu uita, sarbatorile sunt temporare si cateva portii suplimentare de prajituri nu te vor ucide.

  • Pregateste si preparate usor de digerat

In acest fel, stii ca exista si optiuni sanatoase disponibile. Susan Piergeorge sugereaza sa pregatesti si un platou cu branza sau hummus cu biscuiti, legume sau quiches.

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri