apa usturoi
Retete

Usturoiul curățat în apă fierbinte, cel mai nou truc în bucătărie. Cât e de eficient

Întrebați bucătarii despre cea mai bună modalitate de a curăța un cățel de usturoi și veți primi un răspuns diferit de fiecare dată. Frecat între palme, zdrobit ușor cu un cuțit, aruncat pe tocător... Trucurile sunt multe, iar unul a luat internetul cu asalt.

Se pare că "moda" de a curăța usturoiul în apă fierbinte a revenit în atenția internauților datorită chef-ului Nadiya Hussain, câștigătoarea unui celebru show de gătit din Marea Britanie. În cel mai recent documentar al său, Nadiya curăță usturoiul înmuind căţeii într-un bol cu ​​apă clocotită.

După câteva căutări pe internet, bucătarii amatori au descoperit că trucul ei nu este chiar nou, el circulând pe forumurile alimentare din 2012.

Chiar și așa, mulți l-au întâlnit abia acum și au decis să-l încerce. Astfel, au pus apa la fiert și, după ce a dat în clocot, au turnat-o peste cățeii de usturoi.

După un minut de așteptare, ei au încercat să decojească şi să vadă cât de rapid e procesul. Verdictul final? Trucul functionează, dar cu siguranţă a durat ceva timp până când a fiert apa, s-a răcit puțin și s-au înmuiat cățeii astfel încât să poată fi curăţaţi.

Metoda arde puțin degetele, potrivit lor, și e posibil să nu fie chiar cea mai eficientă, deși funcționează.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri