Cele mai frumoase stațiuni de schi din Europa
Timp Liber

Cele mai frumoase stațiuni de schi din Europa - Cortina D'Ampezzo

Cele mai frumoase stațiuni de schi din Europa. Unde găsești cele mai bune pârtii de schiat de pe continent

Odată cu sosirea iernii, stațiunile montane sunt prima alegere a pasionaților de sporturi de iarnă. Iată un top cu cele mai frumoase stațiuni de schi din Europa, potrivite atât pentru specialiștii sporturilor montane, cât și pentru începători:

VEZI SI: Cele mai bune stațiuni de schi in România. Unde găsești cele mai bune pârtii din țară

  1. Cortina d'Ampezzo, Italia

Din top cele mai frumoase stațiuni de schi din Europa nu poate lipsi celebta Cortina d'Ampezzo. Aflată în munții Dolomiți, Cortina D'Ampezzo are un teren de schi impresionant. Munții asemeni unui amfiteatru la peste 3000 m altitudine înconjoară orașul. Chiar dacă nu schiati, puteti petrece o vacanță de poveste, cu numeroase experiențe sportive și plimbări de neuitat. Cortina d'Ampezzo se poate lăuda cu pârtii interesante pentru toate nivelurile de schiori  și, ca una dintre stațiunile de schi istorice din grupul "Best of the Alps", oferă o gamă largă de cazare pentru toate stilurile și standardele turiștilor.

cele mai frumoase stațiuni de schi din Europa

VEZI SI: Ce trebuie să stii când cumperi o rulotă sau o autorulotă

  1. Val Gardena, Italia

Satele din Val Gardena oferă amatorilor de schi o experiență simplă și discretă. Este statiunea este cea mai importanta si cea mai mare dintre statiunile ce alcatuiesc circuitul SellaRonda. Val Gardena este conectata cu imensa zona de schi Dolomiti Super Ski, zonă ce însumează 1200 de km de pârtii de schi și snowboard și oferă panorame alpine extraordinar de frumoase.

Cele mai frumoase stațiuni de schi din Europa- Val Gardena

Vezi si: Cele mai frumoase sate tradiționale din Maramureș. Locurile de care te vei îndrăgosti la prima vedere

  1. Chamonix, Franța

Amplasarea sa pe mont Blanc, cel mai înalt vârf din Europa, la 4.807 metri, face din Chamonix un punct de atracție unic, chiar și fără satul tipic alpin francez aflat la poalele sale.

Altitudinea muntelui și a ghețarilor din jurul stațiunii Chamonix răcesc zăpada și o păstrează perfectă pentru schi. Astfel Chamonix se face remarcată ca fiind stațiunea cu cele mai bune condiții pentru schi.

Cele mai frumoase stațiuni de schi din Europa - Chamonix
  1. Zugspitze, Germania

Aflându-se la 2.962 de metri, Zugspitze este cel mai înalt munte din Germania, iar popularitatea sa printre amatorii de schi este dată de frumosul oraș bavarez Garmisch-Partenkirchen, care se află la poalele sale.

Stațiunea are trasee de peste 40 de km atât pentru începători, cât și pentru avansați, iar acestea sunt interconectate peste trei munți: Hausberg, Kreuzeck și Alpipitze.

cele mai frumoase stațiuni de schi din Europa - Zugspitze

Vezi si: Cele mai frumoase sate din Bucovina. Farmecul unei zone bogate în tradiții și atracții turistice

  1. Morzine, Franța

Morzine este una dintre cele mai mari stațiuni de schi din Europa și se află în Alpii francezi. Ea mai este numită și “Poarta Soarelui”. Situată la o altitudine de 1000 m și având 100 de km de pârtii, Morzine este potrivită pentru toate vârstele si nivelurile de schiat. Dacă vrei o vacanță pentru întreaga familie, stațiunea Morzine este ideală.

cele mai frumoase stațiuni de schi din Europa -Morzine

VEZI SI: Destinații de iarnă. Idei pentru concedii perfecte de Crăciun și Revelion

  1. St. Moritz, Elveția

Numărul de competiții mondiale de schi găzduite la St. Moritz ar trebui să vă spună multe despre această stațiune renumită. Jocurile Olimpice de iarnă au avut loc aici în anii 1928 și 1948. Se organizează, de asemenea, de multe ori concursuri de sărituri cu schiurile.

St. Moritz este una dintre cele mai importante stațiuni de iarnă din Europa cu aer luxuriant. Scena après-ski se potrivește imaginii, așa că adu-ți blugii de firmă.

cele mai frumoase stațiuni de schi din Europa - St Moritz
  1. Kitzbühel, Austria

Kitzbühel este destinația de iarnă perfectă pentru o vacanță romantică, dar si cu activități sportive. Stațiunea se află în Alpii austrieci, nu departe de Innsbruck și Salzburg.

Deși vilele sale colorate găzduiesc hoteluri de lux și magazine scumpe, cum ar fi cele din Cortina sau St. Moritz, Kitzbühel are și hanuri mici de familie.

Legendara Hahnenkamm este cea mai dificilă dintre toate cursele de coborâre pe teren abrupt organizate în fiecare an la Kitzbühel.

cele mai frumoase stațiuni de schi din Europa

SURSA FOTO: SHUTTERSTOCK

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri