outlander
Timp Liber

Seriale de epoca. La ce sa te uiti daca iti plac dramele istorice si aventurile din vremuri de demult

Costume elegante, decoruri grandioase, traditii respectate cu sfintenie... Productiile de epoca ne ajuta sa ne transportam in alte lumi, iar daca iti place sa urmaresti seriale care se desfasoara in vremuri de demult, iata cateva recomandari perfecte pentru tine!

La ce sa te uiti daca iti plac dramele istorice. Cele mai populare seriale de epoca

POLDARK

Bazat pe romanele lui Winston Graham, "Poldark" se concentreaza asupra personajului cu acelasi nume si intoarcerea sa acasa la Cornwall, dupa razboi. Din pacate, mosia sa este ruinata, tatal sau a murit, iar dragostea vietii sale s-a maritat cu varul lui. Serialul surprinde o relatie pasionala si tumultuoasa, superbele peisaje din provincia engleza si o multime de turnuri de situatie palpitante.

THE SPANISH PRINCESS

O printesa adolescenta, scandaluri regale monstruoase si o multime de conflicte pe viata si pe moarte. Povestea Ecaterinei de Aragon, fiica Isabelei si a lui Ferdinand de Spania, a cucerit publicul din intreaga lume.

THE CROWN

Dramatizarea vietii private a reginei Elisabeta a II-a s-a transformat intr-un fenomen al micilor ecrane. Inca de la premiera, serialul a strans milioane de fani din intreaga lume, care asteapta cu sufletul la gura evolutia povestii pana in zilele noastre.

VICTORIA

Fanii Monarhiei Britanice care au vrut sa stie mai multe despre Elisabeta a II-a nu au ratat nici povestea stra-strabunicii ei, Regina Victoria, care a preluat tronul Angliei la varsta de 18 ani. Primii ani ai glorioasei sale domnii sunt surprinsi pe micile ecrane intr-un mod cuceritor si profesinist, iar prestatia actorilor din rolurile principale cucereste publicul.

DOWNTON ABBEY

Dinamica dintre aristocratia britanica si clasa muncitoare este perfect surprinsa in "Downton Abbey", povestea familiei Crawley si incercarile ei disperate de a pastra aparentele de maretie pe masura ce viata de zi cu zi din societatea eduardiana se erodeaza progresiv.

THE LAST CZARS

Este o docu-drama care prezinta publicului evenimentele reale din perioada caderii Romanovilor de la putere. Desi are un stil aparte, productia este fascinanta prin felul in care prezinta detaliile despre disparitia Tarilor Nicolae si Alexandra si povestea incredibila a Anastasiei.

THE TUDORS

Dupa ce ai aflat poveste Caterinei de Aragon, prima sotie a lui Henric VIII, e timpul sa cunosti detalii si despre restul casatoriilor scandaloase ale regelui (sase in total). Natalie Dormer din "Game of Thrones" o interpreteaza pe cea de-a doua consoarta a lui Henry, Anne Boleyn, in timp ce Annabelle Wallis din "Peaky Blinders" o joaca cea de-a treia, Jane Seymour.

VERSAILLES

Regele francez Louis XIV a fost cel mai lung monarh din istoria europeana, iar acest serial surprinde numeroasele sale escapade de la Versailles, renovarile sale opulente, precum si scandalurile aristocratiei franceze care l-au inconjurat.

OUTLANDER

Diana Gabaldon a scris in romanele omonime povestea lui Claire Randall, o asistenta britanica din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, care este transportata inapoi in anii 1700, unde il intalneste pe Jamie Fraser, un razboinic scotian. Serialul e printre preferatele doamnelor si domnisoarelor, iar actorul din rolul principal e unul din motivele pentru care multe urmaresc cu sufletul la gura actiunea din "Outlander".

  • In curand:

WORLD ON FIRE

Sean Bean si Helen Hunt sunt protagonistii acestei mini-serii despre cinci oameni obisnuiti, ale caror vieti sunt afectate in moduri diferite de cel de-al Doilea Razboi Mondial. Desi are in total doar sapte episoade, productia poate fi solutia perfecta pentru o spectatoare ocupata, dornica de putina actiune atemporala.

SANDITON

Romanul neterminat al lui Jane Austen a primit sansa unui final fericit cu povestea impulsivei Charlotte Heywood si a fermecatorului Sidney Parker din Sanditon. Scenaristul din spatele "House of Cards", "Jurnalul lui Bridget Jones" si mini-seria "Pride and Prejudice" din 1995 a adaptat textul din doar 11 capitole de material sursa, insa rezultatul pare interesant.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri