Eva Braun
Divertisment

Adolf Hitler si Eva Braun au fost casatoriti timp de 40 de ore, pana la sinuciderea lor

A rămas în istorie drept partenera lui Adolf Hitler. Care a fost viața Evei Braun înainte să îl cunoască pe Fuhrer

Eva Anna Paula Braun, născută în 1912 în Munich, Germania, a rămas în istorie drept partenera lui Hitler și soția sa pentru 40 de ore, înainte ca cei doi să își ia viața în buncărul Fuhrerului, potrivit Encyclopedia Britannica.

Dacă vrei să urmărești filme și seriale pe telefon sau tabletă, descarcă aplicația Digi Online, creează-ți cont și primești acces la serviciul de streaming.

Hai să vezi primele două episoade din Eva Braun (Eva Braun: Life and Death with the Fuhrer) miercuri, 8 iulie, de la ora 16:20, în aplicația Digi Online, pe canalul Viasat History, aici

În Life and Death with the Fuhrer, biografa Evei Braun susţine că dincolo de fericirea ei exagerată se ascundea o femeie dârză, care s-a luptat tenace să-şi atingă ţelurile, până când i-a mai rămas de făcut o singură mişcare: moartea.

Deși Eva Braun e cunoscută acum din cauza asocierii ei cu Adolf Hitler, publicul din acea perioadă nu știa despre relația lor, în mare parte pentru că Fuhrerul nu îi permitea să fie văzută cu el în public sau să vina cu el la Berlin.

Braun s-a născut într-o familie bavareză de clasă de mijloc și a avut două surori, Ilse și Gretl. Părinții ei au divorțat în 1921, însă s-au recăsătorit în 1922, probabil din considerente financiare, potrivit istoricilor.

La doar 17 ani, după ce și-a terminat educația din cadrul Institutului Catolic pentru femei Tinere din Simbach-am-Inn, Braun s-a angajat ca vânzătoare în magazinul lui Heinrich Hoffman, fotograful lui Hitler.

După ce s-au cunoscut, în timp, Braun a devenit amanta secretă a lui Hitler. În 1936, ea s-a mutat în palatul Berghof din Berchtesgaden, unde era cunoscută oficial drept secretara lui.

În ciuda atrocităților comise de Hitler, Braun i-a rămas loială întreaga viață. În aprilie 1945, l-a acompaniat la Berlin pentru a rămâne cu el în ultimele momente.

Braun și Hitler s-au căsătorit în buncăr pe 29 aprilie și au fost căsătoriți doar 40 de ore înainte să se sinucidă, ea cu otravă și el cu un pistol.

Hai să vezi primele două episoade din Eva Braun (Eva Braun: Life and Death with the Fuhrer) miercuri, 8 iulie, de la ora 16:20, în aplicația Digi Online, pe canalul Viasat History, aici

Aplicația Digi Online poate fi descărcată din Google Play sau App Store. Vezi chiar acum ce alte filme și seriale sunt disponibile!

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?