Rechin/ Shutterstock
Actualitate

Rechin/ Shutterstock

A fost la un pas de moarte, după ce a atacat-o un rechin de trei metri. Cum a reușit tânăra de 18 ani să scape: „Fratele meu e un erou”

O tânără de 18 ani a trecut prin cea mai cumplită experiență din viața ei. În timp ce se afla la plajă cu fratele ei, Addison Bethea a fost atacată de un rechin de trei metri, însă curajul și rapiditatea fratelui ei i-au salvat viața. 

Addison a povestit totul în cadrul unui documentar intitulat „Why Sharks Attack”, mărturisind că a avut nevoie de o intervenție chirurgicală complexă pentru a putea supraviețui. Totul a început într-o zi când ea și fratele ei vitreg, Rhett, făceau scufundări unul lângă celălalt pe coasta Keaton, lângă Insula Grassy, ​​în comitatul Taylor, Florida. Cei doi frați se aflau la doar cinci metri adâncime, atunci când Addison a simțit că ceva i-a atins piciorul. 

Reamintindu-și momentul terifiant, Addison a spus: „Am simțit că mă apucă ceva de picior. Am crezut inițial că e Rhett și că face o glumă, pentru că atunci când m-a tras în jos nu am simțit nicio durere, dar apoi a început să mă zgârie și atunci mi-am dat seama că e altceva”. 

Citește și: Își petrece toată ziua în apă și noroi, printre aligatori și rechini, dar e și model de succes. Ea e cea mai tare cercetătoare

„Am auzit-o țipând și a ieșit la suprafață. Atunci i-am văzut coadă cum tăia pur și simplu apa”, a adăugat Rhett. 

„M-a mușcat de coapsa dreaptă și atunci i-am tăiat ochiul pentru a-l face să plece de pe mine. Dar rechinul nu s-a oprit și a început să înoate cu mine în gură”, a adăugat tânăra. 

„Am apucat-o de mănă și am început să-l lovesc pentru a-i da drumul”, a completat Rhett. 

Rhett, care lucrează ca pompier, a reușit să o aducă pe Addison înapoi în barca lor și au fost imediat ajutați de o barcă mai mare care i-a dus pe plajă. Rhett a făcut un garou improvizat și l-a ținut în jurul piciorului lui Addison pentru a-i opri sângerarea, ceea ce i-a salvat viața surorii sale. 

Citește și: Soția lui Steve Irwin nu vrea să vadă niciodată caseta cu ultimele lui clipe de viață. Vânătorul de crocodili s-a stins acum 16 ani

Addison a pierdut mult sânge și a fost transportată imediat la Spitalul Memorial Tallahassee unde i s-a făcut o intervenție chirurgicală de urgență. În cadrul documentarului a vorbit și tatăl lui Addison, care l-a lăudat pe Rhett: „Dacă nu era el, am fi fost la pompe funebre, nu la spital. Băiatul acesta este definiția unui erou”, adăugând: „Rechinul i-a atacat piciorul drept lui Addison, iar mușchiul său a fost distrus complet. A fost devastator, avea o rană foarte urâtă”. 

Tatăl tinerei a explicat ulterior cum chirurgul „a luat o venă de la piciorul stâng și a transformat-o într-o arteră pentru ca piciorul drept să primească flux sanguin”, dar la șase zile de la prima operație, Addison a fost nevoită să renunțe la piciorul ei, fiindu-i amputat. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri