Steffi Graf
Actualitate

Steffi Graf s-a lăsat de tenis în 1999. / Foto: Profimedia

Cum arată și cu ce se ocupă acum Steffi Graf, după retragerea din tenis. Fosta sportivă de 52 de ani are doi copii cu Andre Agassi

În 1999, o lume întreagă a fost uimită când Steffi Graf, una dintre cele mai bune tenismene ale tuturor timpurilor, a anunțat că se retrage din activitatea competițională. Pe atunci, blonda născută în Mannheim, Germania, avea 30 de ani. 

După ce s-a lăsat de tenis, Steffi Graf a început să apară din ce în ce mai rar la evenimente, însă a făcut destule lucruri de atunci. Alături de soțul ei a investit în afaceri, dar Steffi a pus și bazele unei fundații caritabile, Children for Tomorrow, prin intermediul căreia ajută copii și familii care au suferit traume din cauza războaielor, a exilului, a violenței.

Citește și: Cine este și cum arată soția lui Rafael Nadal. Xisca Perello, femeia din spatele legendei tenisului, preferă discreția

Steffi Graf

La un eveniment dedicat fundației sale a și participat, zilele trecute, Steffi Graf, care nu e cu mult schimbată față de anii în care era un superstar al tenisului. Înaltă, subțire, cu părul blond perfect coafat, aceasta a avut o apariție discretă în orașul german Hamburg, care însă a furat toate privirile și a acaparat blițurile fotoreporterilor.

Steffi Graf s-a retras din tenis la 30 de ani

steffi graf

În vara lui 1999, Steffi Graf anunța că se retrage din tenis. Vestea ei i-a uimit pe mulți, mai ales că venea după o serie de reușite importante: câștigase Roland Garros și jucase finala de la Wimbledon, pe care o pierduse în fața lui Lindsay Davenport. Mai mult, era pe locul 3 în clasamentul WTA.

Citește și: Serena și Venus Williams s-au lăsat pozate în costume de baie. Surorile tenismene, la ora de sinceritate: “Nu am fost niciodată libere”

Cu doi ani înainte de această decizie, tenismena trecuse printr-o operație la genunchi. În momentul în care și-a comunicat hotărârea, Graf a spus că pleacă din sport cu fruntea sus și fără păreri de rău: "Nu am niciun regret pentru că simt că am atins tot ce se putea".

Steffi Graf a fost cea mai tânără jucătoare din lume care a fost inclusă în clasamentul WTA, la doar 13 ani. La 17 ani cucerea primul titlu de Grand Slam, la Roland Garros. În total, jucătoarea din Germania și-a adjudecat 22 de trofee Grand Slam (7 Wimbledon, 4 Australian Open, 6 Roland Garros și 5 US Open).

Steffi Graf, căsătorită cu Andre Agassi din 2001

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De peste 20 de ani, Steffi Graf este căsătorită cu Andre Agassi, și el unul dintre cei mai buni tenismeni ai tuturor timpurilor. Cuplul are doi copii împreună, un băiat și o fată, Jaden Gil și Jaz. Aceștia trăiesc în Las Vegas, acolo unde Andre s-a născut. Fiul lor, Jaden, este un foarte bun jucător de baseball.

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri