Charlene de Monaco / Credit foto: Profimedia Images
Actualitate

Charlene de Monaco / Credit foto: Profimedia Images

Dezvăluiri despre prințesa Charlene de Monaco. Fostul contabil: „Angaja imigranți ilegali, făcea cheltuieli periculoase”

Prințesa Charlene de Monaco este în centrul unui nou scandal, fiind acuzată că a angajat imigranți ilegali pe care i-a plătit cu mai puțin de 90 de lire sterline pe zi, în timp ce cheltuielile ei personale au depășit un milion de lire pe an, potrivit fostului contabil al prințului Albert.

Claude Palmero, în vârstă de 67 de ani, s-a ocupat cu finanțele familiei regale din Monaco timp de mai bine de două decenii, dar a fost concediat anul trecut, în iulie, în urma unui scandal.

Potrivit Daily Mail, „notele sale secrete”, care au fost dezvăluite jurnaliștilor de la ziarul „Le Monde”, conțin detalii privind cheltuielile pe care le făcea familia regală. Astfel, prințesa Charlene de Monaco este acuzată că a angajat imigranți ilegali, ei făcând parte din echipa ei de opt membri.

Citește și: Cum arată copiii nelegitimi ai prințului Albert de Monaco. Jazmin Grimaldi, invitată la majoratul fratelui său vitreg, Alexandre

„Alteța Sa Prințesa Charlene angajează oameni care nu sunt potriviți”, l-a avertizat Palmero pe prințul Albert, referindu-se și la o femeie filipineză care „lucra la negru și obișnuia să lege câini în duș”.

De asemenea, într-o altă scrisoare transmisă în ianuarie 2017, Palmero l-a avertizat pe Albert  cu privire la un alt angajat din Filipine care lucra „ilegal de cinci ani”, deși avea viză de turist valabilă doar o lună.

„Este plătit cu 100 de euro pe zi, ceea ce este foarte puțin”, scria Palmero, potrivit Daily Mail.

În decembrie 2014, după ce Charlene i-a născut pe gemeni, pe prințul Jacques și pe prințesa Gabriella, ea i-a plasat în grija unor bone care erau imigrante ilegale.

Cu privire la angajarea bonelor. Totul este ilegal. Avem o persoană a cărei vizită de turist a expirat pe 7 ianuarie. Alta a folosit un pașaport fals ca să intre”, mai nota el.

Prințesa Charlene de Monaco

Citește și: Fiul cel mare al prințului Albert de Monaco, adevărul despre relația cu familia regală. De cine este foarte apropiat

În ciuda acestor ilegalități, însă, Palmero a eliberat 600.000 de lire sterline pentru botezul gemenilor.

De asemenea, într-o altă zi, în aprilie 2016, Charlene a cerut 66.000 de lire sterline, ceea ce a fost „extrem de mult”, pentru „a închiria o a doua vilă în Corsica”.

„Nu este prea mult?”, ar fi întrebat-o contabilul, care era îngrijorat că prințesa folosea banii în alte scopuri.

Citește și: De ce și-a închis prințesa Charlene de Monaco contul de Instagram. Aceasta a rupt tăcerea: „Motivul este foarte simplu!”

El a subliniat, de asemenea, că a încercat cu disperare să limiteze cheltuielile „periculoase” ale lui Charlene și, la un moment dat, a blocat inițiativele acesteia de a angaja persoane noi.

Prințul Albert de Monaco a fost acuzat că făcea plăți pe care le ascundea de soția lui

Potrivit Page Six, Claude Palmero a făcut dezvăluiri și despre Albert de Monaco, el explicând că acesta obișnuia să facă daruri generoase fostelor iubite și ar fi ascuns dovezile plăților de soția sa, prințesa Charlene.

Palmero, care a fost concediat de prințul Albert anul trecut, este un membru proeminent al G-4 sau „Clubul celor 4”, un grup format din patru indivizi influenți care controlau anterior o mare parte din piața imobiliară din Monaco.

Citește și: Prințesa Charlene de Monaco, din nou în formă după ce s-a luptat luni de zile cu probleme de sănătate

Într-un interviu pentru Le Monde, Palmero a dezvăluit că prințul Albert, în vârstă de 65 de ani, i-a plătit lui Jazmin Grimaldi, o tânără de 31 de ani despre care se spune că este fiica lui din relația cu Tamara Rotolo, 86.000 de dolari la fiecare trei luni și i-a cumpărat chiar și un apartament în New York pentru care a plătit trei milioane de dolari.

Prințesa Charlene de Monaco și prințul Albert
Prințesa Charlene de Monaco și prințul Albert / Getty Images

De asemenea, potrivit publicației Times of London, palatul plătește și o asigurare pentru răpire și răscumpărare pentru Alexandre Coste, în vârstă de 20 de ani, fiul ilegitim al lui Albert din relația cu Nicole Coste, o fostă însoțitoare de zbor de la Air France din Tonga.

Palmero a subliniat, de asemenea, că surorile lui Albert, prințesa Stéphanie, în vârstă de 58 de ani, și prințesa Caroline, în vârstă de 67 de ani, au beneficiat de finanțele fratelui lor și au folosit "bijuteriile coroanei ca accesorii de modă personale".

Citește și: Adevărul despre aparițiile publice ale prințesei Charlene de Monaco. Cum a convins-o prințul Albert să-i fie alături la evenimente

Într-un interviu acordat ziarului francez Libération, Palmero a adăugat că Albert avea un cont secret la o bancă franceză, sub inițialele AG, pentru a face plăți către fostele sale amante și copiii acestora.

De asemenea, Palmero a dezvăluit că și prințesa Charlene a beneficiat de averea soțului ei, suma pe care o primește periodic fiind suplimentată cu un milion de dolari, bani alocați doar pentru renovarea biroului ei.

În urma acestor declarații, prințul Albert a reacționat, transmițând o declarație: „Atacurile pe care le face împotriva mea și împotriva statului [Monaco] și a instituțiilor sale arată adevărata sa natură și puținul respect... pe care îl are pentru familie și pentru principat”.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri