adriana iliescu si fiica ei, eliza
Divertisment

Adriana Iliescu, cea mai vârstnică femeie din România care a devenit mamă, alături de fiica ei, Eliza Maria. / Foto: arhivă

Ce pensie are Adriana Iliescu, la 84 de ani: ”Ar fi păcatul meu!” Fiica ei e studentă la două facultăți

Adriana Iliescu, cea care a fost desemnată cea mai bătrână mamă din România, după ce a născut la vârsta de 66 de ani, a dezvăluit care este suma pe care o încasează lunar de la statul român.

Adriana Iliescu a fost profesor universitar, iar fiica ei, Eliza, este acum studentă la două facultăți. Deși a ieșit la pensie de ceva timp, aceasta recunoaște că se descurcă din punct de vedere financiar, având o pensie decentă.

În vârstă de 84 de ani, Adriana Iliescu a predat limba română, iar de-a lungul timpului a fost și autoare de povești pentru copii. Tocmai de aceea, pentru munca ei, ea primește lunar 5000 de lei.

Citește și: Cum jonglează cu două facultăți Eliza, fiica româncei care a devenit mamă la aproape 67 de ani: “Se descurcă foarte bine”

„Nu este o perioadă geroasă, de unde ger și frig? E chiar bine afară! În casă avem căldură, avem apă caldă, ne este bine, nu ducem lipsă de nimic. Nu ne plângem de nimic. M-a ajutat bunul Dumnezeu, am fost profesor universitar și am o pensie de 5.000 de lei pe lună, nu am probleme cu banii. Păcatul meu ar fi să zic că o duc greu financiar”, a anunțat Adriana Iliescu, potrivit Playtech.

În urmă cu câțiva ani, aceasta mărturisea că încasează lunar și o indemnizație de Uniunea Scriitorilor: ”Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică, ceva în jurul a 2.000 de lei. Ne-am gospodărit mereu cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!”, dezvăluia aceasta.

Citește și: Eliza Iliescu, fiica româncei care a devenit mamă la aproape 67 de ani, bifează reușită după reușită. A fost admisă la a doua facultate

Adriana Iliescu, mândră de reușitele fiicei sale

Adriana Iliescu îi este aproape unicului ei copil la fiecare pas. Fiica ei este studentă la dublu și are un program foarte încărcat. Pentru a putea ajunge la toate cursurile, Eliza a apelat la bunăvoința unor profesori, pentru a-i permite să schimbe câteva ore de la o grupă la alta. Mai mult, mama ei o ajută cu bani pentru a lua taxiul între cele două instituții atunci când este în criză de timp.

"E la două facultăți, se descurcă foarte bine, și-a mai mutat niște ore de la o grupă la alta, pentru că s-a putut, le-a cerut voie profesorilor. Mai ia taxiul de la o facultate la alta, pentru că nu sunt scumpe, cam 12 lei. Am făcut un calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet! Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față", povestea Adriana Iliescu acum câteva luni.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?