Elizabeth Hurley/ Profimedia
Actualitate

Elizabeth Hurley/ Profimedia

Elizabeth Hurley, trup și suflet în campania de conștientizare a cancerului: „Nu voi renunța până când femeile nu vor înceta să moară”

Elizabeth Hurley este din ce în ce mai implicată în campania de conștientizare a cancerului, îndemnând toate femeile să se controleze pentru a depista o posibilă boală la timp. Actrița britanică a vorbit despre lupta ei pentru a opri cancerul la sân, susținând că „nu voi renunța până când femeile nu vor înceta să moară”. 

În timpul unei apariții la emisiunea Loose Women, actrița în vârstă de 57 de ani a povestit cum a început lupta cu cancerul la sân. Vedeta de la Hollywood a fost ambasador pentru campania de cancer mamar timp de 27 de ani. Aceasta a explicat și legătura cu organizația, mărturisind că a fost contactată în 1995 de nora lui Estee Lauder, Evelyn, care i-a cerut să fie ambasador global, iar aceasta a acceptat pentru că în acea perioadă tocmai își pierduse propria bunică din cauza cancerului la sân. 

Elizabeth Hurley/ Profimedia
Elizabeth Hurley/ Profimedia

Citește și: Elizabeth Hurley, seducătoare și la vârsta de 57 de ani. Actrița arată uimitor într-un costum de baie alb

„Pe atunci, tocmai mi-am pierdut bunica din cauza cancerului de sân și la vremea aceea nimeni nu vorbea despre asta. Nu a existat o panglică roz sau o lună de conștientizare. Bunica mea nu a mers la doctor pentru că era speriată și jenată, așa că a fost destul de avansat. Și nici atunci, nimeni nu a vorbit despre asta, nu am vorbit cu medicii, nu existau grupuri de sprijin, nu știam ce se întâmplă. Ea nu a reușit, și asta a vrut să schimbe Evelyn Lauder când a început campania. Este diferit acum, este încă o boală care pune viața în pericol pentru multe femei, dar vremurile s-au schimbat, vorbim despre asta acum”, a declarat Elizabeth Hurley, în timp ce interlocutorul Kaye a adăugat: „Ei nici măcar nu spuneau cuvântul cancer pe atunci!”.

Luna octombrie este luna conștientizării cancerului la sân, iar Elizabeth a purtat o cămașă de un roz strălucitor pentru a susține această campanie. De asemenea, actrița a îndemnat femeile să-și verifice sânii, explicând cât de benefic poate fi și oferind ca exemple doua dintre prietenele ei, care au aflat că au cancer printr-o auto-verificare.

Citește și: Elizabeth Hurley e dovada vie că vârsta nu are nicio importanță. Împlinește 57 de ani, dar arată desăvârșit în costum de baie

„În timpul pandemiei, prin campania noastră pentru cancerul de sân, am făcut o postare pe Instagram în care le-a spus oamenilor importanța auto-verificării. Două prietene, în vârstă de 40 de ani, mi-au văzut postarea, așa că s-au verificat și amândouă au aflat că au cancer. Partea bună a fost că au aflat din timp și au putut să rezolve problema. Nu voi renunța până când nu vom înceta activitatea, adică atunci când femeile nu vor mai muri”, a mai declarat Elizabeth. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?