fiicele lui vladimir putin
Actualitate

Maria și Ekaterina sunt fiicele legitime ale lui Vladimir Putin. / Foto: Profimedia

Fiicele lui Vladimir Putin, vizate de sancțiunile UE. Ce se poate întâmpla cu Maria Vorontsova și Katerina Tikhonova

Maria Vorontsova și Katerina Tikhonova, fiicele legitime ale lui Vladimir Putin, nu scapă de sancțiunile pe care Uniunea Europeană le impune oligarhilor, politicienilor și băncilor din Rusia. Cele două vor intra pe lista celor sancționați, în contextul în care se pune tot mai multă presiune pe Moscova, în urma invaziei asupra Ucrainei și a crimelor de război de care a început să se vorbească tot mai mult.

Nu se știu multe lucruri personale despre Maria, un reputat endocrinolog și genetician, și Katerina, cercetătoare și fostă dansatoare, dar este de așteptat ca acestora să li se înghețe conturile din străinătate și să le fie suspendat dreptul de a călători pe bătrânul continent, scrie Time.

Citește și: Ce se știe despre fiicele legitime ale lui Vladimir Putin. Maria și Katerina au funcții importante și vieți amoroase foarte diferite

Sancționarea fiicelor președintelui rus este în mare parte o mișcare simbolică, întrucât nu se știe dacă dețin conturi în afara Rusiei sau care sunt bunurile lor din afara granițelor, dar, cu siguranță, acest lucru îi va atrage atenția lui Putin.

De la Kremlin nu au fost niciodată făcute publice detalii despre fetele lui Putin și nici imagini oficiale nu au fost date. Cele două au nume de familie diferite și încearcă să se țină cât mai departe de "afacerile" tatălui lor.

În 2015, singurele informații pe care președintele le-a făcut despre fiicele lui au fost că amândouă au absolvit facultăți din Rusia și că vorbesc mai multe limbi.

Citește și: Cum e Vladimir Putin în spatele ușilor închise. Fosta lui soție a făcut dezvăluiri despre un episod care a marcat-o: “Am plâns”

Cu ce se ocupă Maria și Katerina, fiicele legitime ale lui Vladimir Putin

Maria Vorontsova

Maria Vorontsova

Maria, fiica cea mare a lui Vladimir Putin, are 36 de ani și a fost botezată după mama președintelui. Aceasta a venit pe lume în timp ce tatăl ei era plecat într-o călătorie de afaceri. Mama ei, Ludmila, a mărturisit că a chemat un taxi să o ducă la spital în momentul în care a simțit că intră în travaliu. Mai mult, Vladimir Putin a ordonat ca pe fată să o cheme Maria, deși soția lui ar fi vrut să o numească Natasha.

Maria a studiat Biologia la Universitatea din St. Petersburg, a făcut Medicina la Moscova și a devenit endocrinolog pediatric și unul dintre experții țării în nanism. Este, de asemenea un reputat genetician, scrie Mirror, ediția iralndeză.

Maria are un copil și a fost căsătorită cu afaceristul olandez Jorrit Faassen, Putin fiind astfel și bunic. Maria și Jorrit au divorțat în mare secret.

Citește și: Vladimir Putin, de la ”copilul minune”, la președintele avid după putere. Liderul rus a avut o copilărie cumplită

Katerina Tikhonova

Kirill Shamalov și Katerina Tikhonova
Imagine de la nunta lui Kirill Shamalov cu fiica lui Putin, Katerina Tikhonova / Foto: Profimedia

Katerina Vladimirovna Putina este mai mică cu un an decât sora sa, Maria. Aceasta a decis să ia numele de familie al bunicii sale materne, devenind Yekaterina Tikhonovna Shkrebneva. A studiat în Germania și Moscova, iar acum este directoarea unui institut de cercetare din cadrul Universității din Moscova.

Înainte de a face carieră într-un domeniu științific, Katerina a fost dansatoare și vicepreședinta Confederației Mondiale de Rock and Roll. Katerina a fost căsătorită între 2013 și 2018 cu miliardarul rus Kiril Șamalov. Actele de divorț arată că cei doi au împărțit o avere de 2 miliarde de dolari.

Citește și: Cum s-a dat de gol fiica secretă a lui Vladimir Putin în legătură cu locul în care trăiește. E un penthouse de 2 milioane de euro

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri