Meghan Markle
Actualitate

Meghan Markle a lansat un nou episod din podcastul său. / Foto: Profimedia

Meghan Markle, atac la Hollywood. Ce a spus despre filme precum Kill Bill și Austin Powers și portretizarea femeilor din Asia

Meghan Markle a revenit cu un nou episod din podcastul său, Archetypes, după ce amânase lansarea unor noi episoade în perioada de doliu de după moartea reginei Elisabeta a II-a. De această dată, ducesa de Sussex a explorat stereotipurile asiatice de la Hollywood și nu a fost deloc blândă cu mai-marii din Cetatea Filmului.

În acest nou episod, Meghan le-a avut invitate pe jurnalista Lisa Ling și pe comedianta Margaret Cho, alături de care a disecat câteva dintre stereotipuri și au criticat filme precum "Kill Bill" sau cele cu Austin Powers, pentru că au "caricaturizat asiaticele" și le-au descris drept "suprasexualizate și agresive".

Citește și: Cum îl alintă Meghan Markle pe prințul Harry. Ducesei i-a scăpat acest detaliu în timpul primului episod din podcastul „Archetypes”

Meghan Markle a criticat stereotipurile din filmele de la Hollywood cu privire la femeile din Asia

În "Goldmember", filmul din 2002 cu spionul Austin Powers, apar japonezele Fook Mi, portretizată de Diane Mizota, și Fook Yu, jucată de Carrie Ann Inaba, personaje criticate pentru că le transformă pe femeile din Asia în cuceriri sexuale.

austin powers goldmember
Carrie Ann Inaba și Diane Mezota, alături de Mike Myers, în Austin Powers: "Goldmemeber". / Foto: Profimedia

Pe de altă parte, și filmul "Kill Bill" al lui Quentin Tarantino, din 2003, a intrat pe radarul lui Meghan. Lucy Liu joacă rolul unui lider Yakuza, descrisă de scriitoarea India Roby drept o întruchipare a stereotipului Dragon Lady, "o femeie care-și folosește sexualitatea drept un instrument de manipulare și care este, deseori, rece emoțional și o amenințare la adresa masculinității oponenților".

Citește și: Meghan Markle, despre etichetele care i-au fost puse: “Până să încep o relație cu soțul meu, nu am știut că ambiția e ceva negativ”

Lucy Liu
Lucy Liu în "Kill Bill" / Foto: Profimedia

Meghan Markle a povestit despre copilăria ei în Los Angeles, care i-a permis să ia contact cu o mulțime de culturi. În același timp, a mărturisit că nu și-a dat seama de discriminarea suferită de femeile asiatice decât mulți ani mai târziu. Despre stereotipurile din filme, soția prințului Harry a spus: "Doamna Dragon, ispita din Asia de Est cu alură misterioasă, este descrisă ca fiind atât tentantă, cât și mortală. Acest lucru s-a infiltrat în multe părți din divertismentul nostru. Dar acest stereotip toxic asupra femeilor de origine asiatică nu se termină când apar creditele (de la sfârșitul filmului)".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Meghan Markle și prințul Harry, contract de milioane de dolari pentru podcastul lor

Citește și: Meghan Markle, apostrofată pe rețelele sociale. Gestul ei i-a înfuriat pe internauți: ”M-am săturat de trucurile ei de PR!”

Podcastul lui Meghan, care se intitulează "Archetypes" şi i-a avut printre invitaţi pe cântăreaţa americană Mariah Carey şi pe jucătoarea de tenis Serena Williams, se concentrează asupra "etichetelor care le îngrădesc pe femei", conform descrierii de pe platforma de streaming. În seria de episoade, Meghan discută cu femei celebre sau cu specialiste din diverse domenii despre cum le-a afectat etichetările de-a lungul timpului. 

În urmă cu aproape doi ani, Meghan Markle și prințul Harry au semnat un contract de milioane de dolari cu un serviciu de streaming, pentru podcastul proaspăt lansat. În presa internațională s-a vorbit despre o sumă de peste 20 de milioane. 

Foto: Profimedia

Etichete: meghan markle , femei , podcast

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri