Olena Zelenska
Actualitate

Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, mesaj important pentru toate femeile din țara ei. / Foto: Profimedia

Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, se înclină în fața puterii femeilor din țara ei. Mesaj emoționant al soției lui Zelenski

Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, a acceptat să dea un interviu rar presei din Franța. Soția lui Volodimir Zelenski a ținut să transmită un mesaj de susținere și de mulțumire pentru femeile din țara natală, care joacă un rol crucial de o lună, de când a pornit războiul.

Aflată în Ucraina, într-un loc nedezvăluit însă, din motive de securitate, Olena Zelenska le-a lăudat pe toate femeile care s-au implicat în nenumărate feluri.

Citește și: Cine este Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean. Volodimir Zelenski și prima doamnă se iubesc din facultate și au doi copii

„În Ucraina sunt cu două milioane de femei mai multe decât bărbați. În zilele noastre, această statistică își capătă cu adevărat semnificația. Femeile luptă în armată, sunt înscrise în apărarea teritorială, sunt fundația unei mișcări puternice de voluntari care se preocupă de provizii, de livrat, de hrănit”, a spus Olena Zelenska pentru ziarul francez Le Parisien.

Olena Zelenska si Volodimir Zelenski

"De la începutul războiului, au venit pe lume peste 4.000 de copii, născuți în beciuri, la metrou sau în adăposturi, uneori, chiar și în maternități bombardate, așa cum s-a întâmplat în Mariupol. Alte femei continuă să-și facă joburile în spitale, farmacii, magazine, transport sau servicii publice, astfel încât viața să poată merge mai departe", a continuat Olena.

Olena Zelenska spune că există lacrimi și durere, dar că ucrainenii știu ce au de făcut

Citește și: Volodimir Zelenski a participat la o emisiune de talente înainte de a deveni președintele Ucrainei. Imaginile sunt virale

"Planul nostru e să apărăm ucrainenii și să câștigăm", a mai transmis soția lui Volodimir Zelenski, spunând și că nu există panică pentru că știu cu toții care le e scopul și ce au de făcut. Lacrimile și durerea pierderii copiilor și familiilor întregi în bombardamente și dărâmături există, însă.

O reușită personală a Olenei Zelenska este că a reușit, alături de alte prime doamne din Europa, să scoată din țară mai mulți copii bolnavi de cancer, care primesc acum tratamente în Polonia, Germania, Italia, Franța, chiar și SUA și Canada.

Mesajul Olenei Zelenska pentru femeile din Rusia

Citește și: Prima Doamnă a Ucrainei, declarație emoționantă după invazia Rusiei: „Nu sunt panicată și nici nu voi plânge”

Ziarul francez  i-a oferit Olenei Zelenska oportunitatea de a le transmite un mesaj și femeilor din Rusia, iar aceasta a ales să se adreseze în special celor ale căror fii luptă acum în Ucraina.

"Fiii voștri ucid civili în Ucraina-femei, copii, familii întregi. De asta au venit aici și continuă să respecte ordinele venite de la liderii lor. Nu au venit pentru o 'operațiune specială'. Au venit pentru exterminarea populației. Soldații ruși mor aici, blestemați de mamele noastre. Putin a promis compensații pentru moartea lor, dar nu știu ce ar putea compensa pierderea unui copil. Pentru cei care sunt de acord (cu războiul -n.r.), nu am ce să le spun", a fost mesajul primei doamne a Ucrainei pentru rusoaice.

Olena Zelenska nu a uitat să le mulțumească tuturor celor care au sărit în ajutorul ucrainenilor, chiar dacă și ei au fost luați prin suprindere de tragedia care s-a abătut ca un tăvălug în țara din estul Europei.

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri