Olena Zelenska/ Profimedia
Actualitate

Olena Zelenska/ Profimedia

Prima Doamnă a Ucrainei, declarație emoționantă după invazia Rusiei: „Nu sunt panicată și nici nu voi plânge”

Prima Doamnă a Ucrainei a luat atitudine pe fondul invaziei armatei rusești în țara condusă de soțul ei. Olena Zelenska se află într-o locație secretă din Ucraina, aceasta fiind vizată de invadatorii ruși. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, și-a arătat curajul față de poporul lui și a rămas alături de armată și de cetățenii statului în lupta contra inamicilor ruși, deși este „ținta principală”. Soția acestuia, Olena Zelenska, se află în aceste momente într-o locație secretă din țară, alături de copiii lor, fiind și ei, de asemenea, vizați de ruși. 

„Inamicul m-a marcat drept ținta numărul unu, iar pe familia mea, ca țintă numărul doi”, a spus Zelenski joi, înainte de a refuza o oportunitate din partea SUA de a fi evacuat din Kiev, capitala Ucrainei, pe fondul invaziei Rusiei în țara sa.

Citește și: Cine este Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean. Volodimir Zelenski și prima doamnă se iubesc din facultate și au doi copii

Cu toate că trebuie să stea ascunsă, Prima Doamnă a Ucrainei nu a putut să stea nepăsătoare și a postat recent un mesaj emoționant pe contul său de Instagram în care a transmis că: „Nu sunt panicată și nici nu voi plânge. Voi fi calmă și încrezătoare. Copiii mei se uită la mine. Voi fi lângă ei și lângă soțul meu”, a scris aceasta pe contul său de Instagram. 

Olena Zelenska/ Profimedia
Olena Zelenska/ Profimedia

Olena Zelenska „nu a fost fericită” când a aflat că soțul ei vrea să fie președinte

Olena Zelenska, în vârstă de 44 de ani, s-a căsătorit cu soțul ei în 2003. Cei doi s-au cunoscut la Universitatea Națională Kryvyi Rih, unde au studiat arhitectura și literatura. Au doi copii împreună, pe Oleksandra, 17 ani, și pe Kyrylo, în vârstă de 9 ani.

Pe lângă îndatoririle ei de primă doamnă a Ucrainei, Olena rămâne scenarist pentru Kvartal 95 Studio, o companie de producție fondată de soțul ei, care a fost un actor de comedie popular înainte de a câștiga președinția în 2019. Într-un interviu oferit pentru Vogue Ucraina atunci când soțul ei a devenit președinte, aceasta a dezvăluit că „nu a fost prea fericită” când a aflat de ambițiile politice ale acestuia. 

Citește și: Volodimir Zelenski a participat la o emisiune de talente înainte de a deveni președintele Ucrainei. Imaginile sunt virale

„Nu sunt o persoană publică, dar noile realităţi necesită noi reguli, iar eu încerc să le respect. Nu pot spune că publicitatea sau comunicarea cu presa este stresantă pentru mine, dar prefer să stau în culise. Soțul meu este mereu în prim-plan, în timp ce eu mă simt mai confortabil în umbră. Nu sunt sufletul petrecerii. Nu-mi place să spun glume, nu-mi stă în caracter. Toată viața mea am trăit în această țară și înțeleg câte probleme avem. „Dar dacă o să mă apuc de tot, nu va funcționa, așa că echipa noastră a decis să se concentreze pe sarcini specifice: sănătatea copiilor, șanse egale pentru toți ucrainenii și diplomație culturală”, a spus ea atunci într-un interviu pentru coperta revistei. 

Când se alătură soțului ei în excursii în străinătate, Olena Zelenska este, de asemenea, felicitată când vine vorba de alegerile ei de modă, întrucât alege articole de îmbrăcăminte făcute de ceilalți ucraineni. 

Olena Zelenska/ Profimedia
Olena Zelenska/ Profimedia

„Sunt mulțumit când mă întreabă la New York sau la Paris cine este designerul ținutei mele. Și mă întreabă. Nu ar fi la fel de interesant să numesc un brand occidental important, pe care îl cunosc deja acolo, însă este frumos să promovez designerii ucraineni în lume”, a spus ea.

Atacul Rusiei asupra Ucrainei continuă după ce țara a fost invadată joi de forțele care se deplasează din nord, sud și est. Detaliile asupra atacului și a luptei se schimbă pe zi ce trece. Acesta este primul conflict terestru major din Europa în ultimele decenii. Pe lângă cei care au murit și au fost răniți în război, alte mii de oameni au fugit sau au încercat să fugă din Ucraina, pe fondul avertismentelor privind o posibilă „criză a refugiaților”. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri