printesa diana
Actualitate

Prințesa Diana / Foto: Profimedia

Prințesa Diana nu și-ar fi dorit să fie regină. "Am coșmaruri despre asta", i-a spus, cu ani în urmă, unui confident

În pragul încoronării lui Charles ca rege al Marii Britanii, apar tot felul de dezvăluiri din trecut legate de viața lui, a soției sale, Camilla, care va deveni regină consoartă, dar și a fostei sale partenere, prințesa Diana. Dacă nu ar fi divorțat de Charles și astăzi ar fi fost în viață, Lady Di ar fi devenit regină. Un confident al acesteia a declarat acum că ea nu și-ar fi dorit niciodată acest rol.

Richard Kay, confidentul prințesei Diana, a mărturisit că, la un moment dat, a întrebat-o pe aceasta dacă și-ar fi dorit să fie regină. "Visezi vreodată să fii încoronată regină?" "Nu, dar am coșmaruri despre asta", ar fi răspuns ea, conform Daily Mail.

Citește și: Prințesa Diana nu-l vedea pe Charles în rol de rege. Dezvăluirile făcute de o jurnalistă: „Credea că ar fi mai fericit trăind departe”

În vara aceasta, se împlinesc 26 de ani de la moartea prințesei Diana. Aceasta a fost și rămâne și astăzi una dintre cele mai populare figuri din istoria familiei regale britanice. Nu același lucru s-ar putea spune despre actuala soție a regelui Charles, Camilla, care trăiește parcă în umbra fostei lui neveste. Mulți britanici și-ar fi dorit să o vadă pe Diana în postura de regină consoartă, însă pentru ea ar fi fost o corvoadă dacă acest lucru ar fi fost posibil acum. Și-ar fi rostit jurămintele de credință față de popor și rege în fața fiilor, a nurorilor și a nepoților, la cei 61 de ani pe care i-ar fi avut acum. Nu vom ști niciodată cum ar fi arătat monarhia cu ea alături de Charles.

Prințesa Diana avea un coșmar recurent cu momentul încoronării

În deja infamul interviu acordat emisiunii Panorama, Diana a spus că și-ar fi dorit să fie doar regina inimilor oamenilor, nicidecum una reală, care să stea pe tron lângă soțul ei. "Nu cred că voi fi regină. Mi-ar plăcea să fiu regina inimilor oamenilor, nu mă văd ca fiind regina acestei națiuni. De fapt, cred că mulți oameni nu și-ar dori ca eu să fiu regină. Când spun mulți oameni, mă refer la sistemul în care m-am căsătorit. Pentru că fac lucrurile diferit, nu mă ghidez după o carte cu reguli, conduc cu inima, nu cu capul", a spus ea în interviul cu Martin Bashir.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În fața prietenului ei, Richard Kay, a recunoscut că avea coșmaruri cu momentul în care ar fi fost încoronată, când i s-ar fi pus propriu-zis coroana pe cap. În visul ei, coroana nu ar fi stat, ci i-ar fi alunecat pe față și ar fi strâns-o de gât până la sugrumare.

Prințesa a participat la o încoronare, cea a împăratului Japoniei, și a tresărit la gândul că într-o zi avea să participe la un ritual similar, cu ea într-unul din rolurile principale.

Este greu de știut ce fel de regină ar fi fost Diana dacă ar fi avut această șansă, dar este sigur că ar fi fost una iubită de popor și ar fi acționat în favoarea cauzelor care îi erau atât de dragi.

Citește și: Cum ar fi arătat prințesa Diana în zilele noastre. Un fotograf a realizat un portret al acesteia cu ajutorul inteligenței artificiale

Regina consoartă Camilla și prințesa Diana, personalități contrastante

Camilla/ Profimedia
Camilla/ Profimedia

Citește și: Charles și Camilla, un cuplu regal atipic. O familie modernă, cu divorțuri la activ, copii vitregi și controverse

Spre deosebire de Diana, Camilla Parker Bowles, de acum fostă ducesa de Cornwall și actuala regină consoartă, este, în multe aspecte, foarte diferită de fosta ei rivală: liniștită, discretă, dură, cu un interes mai mic pentru glamour. Iubirea pentru viața obișnuită și contrastul cu Diana l-au încântat pe Charles.

Drumul Camillei de la amantă la soție, la sprijin și acum regină a fost unul lung și inconfortabil, dar ea nu s-a plâns. Mai mult, s-a izbit și de criticile poporului, dar și ale apropiaților. Cel mai recent, prințul Harry a numit-o "periculoasă", în cartea lui de memorii.

Nici Camilla nu ar fi visat să fie regină și, până nu demult, nu și-ar fi imaginat că Elisabeta a II-a i-ar fi făcut onoarea să o numească regină consoartă.

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri